BLOX biedt bijna 100 verschillende crypto’s aan, de een is groot en bekend, de ander wat kleiner en onbekend. Quant valt in de tweede categorie. Investeerders zeggen dat Quant geen moonshot is, maar een goed project om vertrouwen in te hebben. Is dat zo?

Kan je Quant vertrouwen?

Of je vertrouwen in een bepaalde crypto moet hebben, dat kunnen wij niet voor je bepalen. Er zijn immers genoeg zogenaamde betrouwbare cryptobedrijven en -personen gevallen. Denk aan Terra Luna en FTX van Sam Bankman-Fried.

Aan de andere kant van het spectrum vind je Dogecoin, Shiba Inu en Floki, crypto’s die hun waarde te danken hebben aan een tekening van een hond.

Tja… zeg het maar, wie of wat kan je vertrouwen?

Vertrouwen is een moeilijk te kwantificeren begrip. Maar er zijn wel cijfers op basis waarvan je een mening kan vormen.

Cijfers van Quant

We beginnen met de koers van Quant. Een Quant wordt op dit moment gewaardeerd op 122,68 euro, een stijging van 17,75% vergeleken met gisteren.

Wat dat betreft is Quant wel echt de laatbloeier van 2023. Kijken we naar het verschil in waarde vanaf 1 januari tot nu, dan is de koers 27,6% gestegen. Het grootste deel van die stijging vond vandaag plaats.

Om de stijging in context te plaatsen: kijken we naar de top 50 crypto’s qua marketcap, dan staat Quant op plek 49. Maar rangschikken we deze zelfde 50 coins op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 2023, dan staat Quant op plek 35. De munt heeft beter gepresteerd dan een boel andere ‘bekende’ coins.

De hoogste waarde ooit van Quant was 385 euro, dus ongeveer keer 3 vergeleken met nu. Deze werd behaald tijdens de bullrun van 2021.

Quant is er voor overheden en centrale banken

Quant biedt een blockchain-technologie die het probleem van interoperabiliteit aanpakt, waardoor communicatie en gegevensuitwisseling tussen verschillende blockchains mogelijk is. Het biedt een universele laag die verschillende blockchain-ecosystemen met elkaar verbindt en de kloof tussen openbare en private blockchains overbrugt.

Aan de kern van de interoperabiliteitsoplossing van Quant ligt Overledger, een API-gateway die fungeert als een tussenpersoon tussen verschillende blockchains. Overledger fungeert als een vertaler, waardoor applicaties en gegevens naadloos kunnen worden verplaatst tussen verschillende blockchain-protocollen en -frameworks.

Lang verhaal kort: op hun website spreken ze vooral overheden en centrale banken aan en bieden ze hun diensten om te helpen bij de infrastructuur van CBDC’s.

Dit strookt misschien niet met waar de meeste crypto-investeerders voor staan, maar zulke samenwerkingen kunnen ervoor zorgen dat Quant over een paar jaar nog steeds in de top 100 staat.

The post Quant stijgt 18%, wat zien investeerders in deze crypto? appeared first on BLOX | Nieuws.