Tom Holland, de acteur die Spider-Man speelt in Marvel Cinematic Universe, is onlangs gehackt op sociale media. Het account heeft meer dan 7 miljoen volgers en werd gebruikt door oplichters om nep-nieuws te verspreiden.

Neppe samenwerking met Binance

De hackers beweerden dat Holland samen met cryptocurrency-platform Binance zou werken aan een project genaamd “Spiderverse”.

Ze deelden ook een link naar een valse website waar mensen zich konden registreren voor een fictieve digitale munt (SPIDER) en NFT’s (plaatjes die je online kan kopen en bezitten). Het bericht is inmiddels verwijderd.

Screenshot van X

Er zijn al Spider-Man NFT’s

NFT staat voor Non-Fungible Token, oftewel een uniek digitaal bezit. In het geval van films zoals Spider-Man, kunnen NFT’s bijvoorbeeld digitale tekeningen of andere verzamelobjecten zijn.

Het bericht van de hackers was nep, maar dat betekent niet dat er helemaal geen Spider-Man NFT’s bestaan. Sterker nog, Marvel, het bedrijf achter de Spider-Man films, heeft al eerder met NFT’s gewerkt.

Zo kregen bioscoopganger in de Verenigde Staten die in 2021 kaartjes kochten voor de film “Spider-Man: No Way Home” met Tom Holland, speciale NFT’s. Uiteraard limited edition. Wij geloven graag dat de film een succes is geworden door deze NFT’s (niets is minder waar natuurlijk), en wij als echte crypto believers geloven dat dit zorgde voor de op één na hoogste kaartverkoop ooit op één dag voor een film.

Marvel digitaal aanwezig

Trouwens, ook andere bedrijven hebben al NFT’s uitgebracht met Marvel helden, waaronder Spider-Man.

Vóór die tijd sloot het Nieuw-Zeelandse NFT-bedrijf VeVe al een samenwerking met Marvel om Spider-Man NFT’s op de markt te brengen. Eén van deze NFT’s was zelfs het allereerste Marvel-comic, dat al in 1939 werd uitgebracht.

Begin dit jaar lanceerde VeVe, een digitaal platform voor verzamelobjecten op basis van Ethereum, ook NFT-strips met Marvel helden zoals Spider-Man en X-Men.

The post Promoot Tom Holland van Spider-Man een cryptoscam? Nee, zijn account is gehackt appeared first on BLOX | Nieuws.