Het is een primeur voor de Euronext Amsterdam Exchange (AEX). Terwijl de Bitcoin spot ETF’s in de Verenigde Staten keer op keer worden afgewezen, krijgt Nederland er wel eentje. Deze zogenaamde ‘Jacobi Bitcoin ETF’ debuteert komende maand op de AEX onder de ticker BCOIN.

Nederland kan het wel

Het is nog geen dag geleden dat de bitcoin ETF van Grayscale werd gewijzigd. Het bedrijf probeerde al sinds 2017 om een spot ETF van bitcoin te lanceren in de Verenigde Staten. Maar blijkbaar hoeft het hier niet zo moeilijk te zijn. Jacobi Asset Management kondigde vandaag aan dat het zich voorbereidt op de lancering van zijn Jacobi Bitcoin ETF (BCOIN).

Dit zal zelfs de eerste Bitcoin spot ETF zijn die in Europa wordt gelanceerd, zo vertelde Jamie Khurshid, de CEO van Jacobi Asset Management. De ETF zal – in tegenstelling tot future ETF’s – fysiek bitcoin kopen en beheren.

Eerste Bitcoin spot ETF van Europa

“Ons product is het eerste fysiek-ondersteunde Bitcoin-fonds, en het fonds mag geen van de activa die het bezit uitlenen, inzetten of als hefboom gebruiken. Voor het eerst in Europa zullen beleggers – die een op de beurs verhandeld bitcoin-product kopen – eigenaar zijn van de eenheden die de bitcoin bezitten,” zei Khurshid.

“Er zijn andere exchange-traded producten in Europa, maar geen andere spot BTC ETF’s,” voegde hij eraan toe.

Nederlands advocatenkantoor geeft juridische steun

Het bedrijf dat deze ETF ontwikkelde is gebaseerd in Londen, maar de juridische ondersteuning van de Bitcoin spot ETF komt uit ons eigen land. Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan uit Amsterdam hielp Jacoby Asset Management met de regelgeving en het noteringsproces, zo luidt het artikel op Businesswire.

Emanuel van Praag, een advocaat van het kantoor, vertelde in dit artikel dat “de eerste beursgenoteerde crypto ETF in de EU een trotse prestatie is. We zijn blij dat we Jacobi Asset Management hebben kunnen bijstaan om dit doel te bereiken”, aldus Van Praag.

The post PRIMEUR: eerste Bitcoin spot ETF van Europa komt naar Nederland appeared first on BTC Direct | Nieuws.