Met de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. krijgt Bitcoin er mogelijk een grote vriend bij. Volgens Kennedy Jr. heeft Bitcoin het in zich om het volk te laten ontsnappen aan het traditionele financiële systeem, wat hij “een bubbel” noemt. Dat zijn woorden die natuurlijk perfect aansluiten bij de onderliggende filosofie van Bitcoin.

Kritisch op de autoriteiten

In een voor Twitter relatief lang betoog haalt Kennedy Jr. uit naar de manier waarop de autoriteiten momenteel met het financiële systeem omspringen. Het begint met een voorzichtige kritiek op FedNow, een nieuw betaalsysteem van de Federal Reserve, wat volgens Kennedy Jr. een eerste stap is richting een Amerikaanse central bank digital currency (CBDC).

FedNow is een nieuwe dienst van de Federal Reserve waarmee financiële instellingen elkaar direct en praktisch gratis betalingen kunnen sturen. Het is als het ware een verbetering van de infrastructuur van het traditionele financiële systeem. Op het eerste gezicht iets waar weinig mis mee lijkt te zijn.

“Tussen 2008 en 2022 werkte de Federal Reserve samen met een handjevol grote banken om 10 biljoen dollar – duizend jaar aan rijkdom – te printen in 15 jaar tijd. Een bonanza voor de bankiers. Cryptocurrency’s als Bitcoin geven het volk een ontsnappingsroute van de gevarenzone voor als deze bubbel onvermijdelijk zal barsten”, aldus de gloednieuwe presidentskandidaat.

Angst voor CBDC

In het vervolg van zijn relaas schetst Kennedy Jr. vooral de gevaren van CBDCs. Volgens hem is digitaal centralebankgeld het ultieme mechanisme voor sociale surveillance en controle. Zoals Balaji Srinivasan het zegt: ‘Het onderscheid tussen FedNow en een CBDC is belangrijk vanuit een technisch standpunt, maar niet vanuit die van de burgerlijke vrijheiden”, zo raast hij door.

Verder is Kennedy Jr. het eens met Bitcoin-journalist Nic Carter, die op 8 februari schreef dat het Witte Huis samen met de andere belangrijke autoriteiten in Amerika de aanval op crypto opende. Het is steeds moeilijker voor crypto-partijen om bankpartners te vinden en de poorten tussen het crypto- en het fiatsysteem beginnen te sluiten, zo constateert Kennedy Jr.

De volgende Amerikaanse verkiezingen staan voor 5 november 2024 op de planning. Wat dat betreft heeft Kennedy Jr. nog even tijd om zich te profileren. Met zijn huidige aantal van ongeveer 900.000 volgers gaat hij het waarschijnlijk niet redden.

The post Presidentskandidaat Kennedy Jr. voorstander van Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.