De populaire pseudonieme analist Bluntz laat via Twitter weten dat hij op dit moment bijzonder bullish is over Fantom (FTM). Op het moment van schrijven staat de munt in kwestie op een plus van ongeveer 12 procent over de afgelopen 24 uur, die met name het gevolg lijkt van de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bluntz over Fantom

Voor zijn analyse maakt Bluntz gebruik van de zogenaamde Elliot Wave Theory, een stuk gereedschap uit de technische analyse die gebaseerd is op de psychologie van de massa. Volgens de theorie bewegen de koersen van financiële assets altijd in een vast golfpatroon van vijf golven.

Inmiddels heeft Fantom de eerste drie correctieve golven achter de rug, terwijl de trend zich voordoet in een patroon van vijf golven. Bluntz combineert zijn analyse voor Fantom met de Fibonacci-theorie.

In de onderstaande grafiek is te zien hoe Fantom zijn A, B en C golven inmiddels achter de rug heeft en nu steun weet te vinden op het 0,618 Fibonacci-niveau. Dat moet volgens Bluntz uiteindelijk de springplank naar hogere koersen vormen.

“Als de Fantom koers boven de 0,28 dollar uitkomt, dan gaat het project vliegen”, zo voorspelt de analist op Twitter. Inmiddels staat de munt op 0,3134 dollar en wat dat betreft kunnen we stellen dat het vliegen inderdaad is begonnen. Ware het niet dat de stijging vooral lijkt voor te komen uit de positieve uitkomst voor Ripple in de rechtszaak tegen de SEC.

Kan de markt doorpakken?

De grote vraag is nu of het positieve momentum rondom de rechtszaak tussen Ripple en de SEC voldoende is voor de markt om door te pakken. In eerste instantie schoot de XRP koers door naar ongeveer 0,88 dollar. Inmiddels is het project echter alweer teruggezakt naar een koers van 0,77 dollar, waarmee het nog altijd op een plus van ruim 63 procent staat over de afgelopen 24 uur.

In die zin lijkt het erop dat de markt weer enigszins kalmeert en een terugkeer naar de realiteit aanstaande is. Die realiteit is gelukkig een stuk mooier dan die van 24 uur geleden, omdat we toen nog in grote onzekerheid leefden over de toekomst van XRP en in het verlengde daarvan van vele andere altcoins.

Nu is duidelijk dat de rechter van mening is dat XRP niet kwalificeert als effect, in ieder geval tot op zekere hoogte niet. Dat zou kunnen betekenen dat hetzelfde geldt voor de verschillende andere projecten die de SEC in de rechtszaken tegen Coinbase en Binance als effecten bestempelde.

Voor het echte vuurwerk lijkt het vooral wachten op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock of een andere grote partij en natuurlijk de Bitcoin Halving die voor april 2024 op het programma staat.

The post Populaire analist voorspelt gigantische koersstijging voor Fantom (FTM) appeared first on BLOX | Nieuws.