Als we de populaire pseudonieme analist Bluntz op zijn blauwe ogen mogen geloven, dan zou Dogwifhat (WIF) weleens de volgende memecoin kunnen zijn die Dogecoin en Shiba Inu achternagaat. Volgens Bluntz is het “zonneklaar” dat WIF momenteel in een accumulatie-fase zit en normaal gesproken is dat bullish.

Maar vergeet niet dat dit soort analisten soms ook hun eigen munten promoten…

Memecoins zijn leuk, maar gevaarlijk

De verhalen over mensen die binnen een paar weken 100 euro in 300.000 euro weten te veranderen zijn natuurlijk inspirerend en vooral jaloersmakend.

Maar laat je niet voor de gek houden.

Voor iedere persoon die stinkend rijk is geworden met memecoins, zijn er waarschijnlijk 1.000 die een gigantisch deel van hun spaargeld verloren aan deze speculatieve muntjes. Zie het dus vooral als gokken en niet als een investering voor de lange termijn.

Als we iets zeker weten over memecoins, dan is het dat ze grillig en onvoorspelbaar zijn.

De waarde van deze munten is immers nergens op gebaseerd en er is al helemaal geen sprake van serieuze adoptie, zoals we dat bij Bitcoin zien. Een Spot Bitcoin ETF kwam er met hangen en wurgen doorheen in de Verenigde Staten, maar een Spot Dogecoin ETF hoeven we niet te verwachten.

Wat verwacht Bluntz van deze memecoin?

De op Solana gebaseerde memecoin kan volgens de grafieken van Bluntz een koers van 0,45 dollar bereiken. Dat zou een stijging van 228 procent markeren vanaf het huidige koersniveau.

Dat lijkt misschien niet bijzonder naast de stijgingen van duizenden procenten die je weleens voorbij ziet komen, maar een stijging van 228 procent is uiterst zeldzaam in de financiële markten.

Wat dat betreft is dit geen voorzichtige voorspelling, maar een uiterst speculatieve uitspraak. Op het moment van schrijven staat WIF met 59 procent in de plus. Opvallend is dat Bluntz zijn voorspelling deed op het moment dat de munt op 0,1366 dollar stond en dat er momenteel een koers van 0,2185 dollar op de borden staat.

Maar die stijging zou ook weleens te maken kunnen hebben met de voorspelling van de populaire Bluntz, die met zijn 600.000 volgers veel mensen overtuigd kan hebben om in te stappen.

The post Populaire analist tipt ‘onder de radar’ memecoin appeared first on BLOX | Nieuws.