Polygon Labs, bekend als de kracht achter het Polygon blockchain-ecosysteem, heeft een grote aankondiging gedaan. Ze laten hun ‘Polygon Edge’-software achter zich en gaan zich nu volledig focussen op ‘Polygon CDK’, een ontwikkelingskit voor blockchains die wordt aangedreven door zogenaamde zero-knowledge cryptografie. 

Deze stap is een duidelijk signaal dat het bedrijf serieus inzet op de ontwikkeling van geavanceerde layer 2 blockchains. 

Het einde van een tijdperk voor Polygon Edge 

Polygon Edge, de software die Ethereum-compatibele netwerken mogelijk maakte, wordt niet langer ondersteund door Polygon Labs. Deze software speelde een belangrijke rol in verschillende projecten, waaronder SX Network en Dogechain, een initiatief gericht op het integreren van DeFi in de Dogecoin-gemeenschap.  

Nu Polygon Labs hun ondersteuning intrekt, is het de vraag wat de toekomst brengt voor projecten die Polygon Edge gebruiken. Volgens Polygon Labs kunnen projecten overstappen op Polygon CDK, al is vooralsnog onduidelijk hoe ontwikkelaars deze overstap technisch gezien kunnen uitvoeren. 

Op dit moment zijn er al verschillende projecten die Polygon CDK gebruiken, waaronder Immutable, OKX, Palm Network, Aavegotchi, Manta Network, Flipkort, Gnosis Pay en Nubank. In de toekomst zullen blockchains die Polygon CDk gebruiken kunnen samenwerken met andere blockchains die binnen dit ecosysteem draaien, wat de interoperabiliteit ten goede komt. 

Wat gaat Dogechain doen? 

Dogechain, gestart door ontwikkelaars met een voorliefde voor Dogecoin, koos Polygon Edge als de basis voor hun project. Het doel was om Ethereum-achtige smart contracts toe te voegen aan de Dogecoin-blockchain, die in eerste instantie geen ondersteuning bood voor smart contracts. Echter, ondanks de populariteit van Dogechain, had het project geen officiële band met Dogecoin of de DOGE meme coin. 

Met het stopzetten van de ondersteuning voor Polygon Edge door Polygon Labs, hangt er een grote vraag boven de markt: wat gaat er gebeuren met Dogechain? Reacties van Dogechain op deze ontwikkeling blijven vooralsnog uit. Polygon Labs heeft in een blogpost aangegeven dat veel projecten die begonnen zijn met Polygon Edge, waarschijnlijk zullen overstappen naar Polygon CDK. 

De opkomst van Polygon zkEVM 

Eerder dit jaar lanceerde Polygon een nieuw Ethereum-compatibel, zero-knowledge-gedreven netwerk genaamd Polygon zkEVM. Dit was het startschot voor een actieve zoektocht naar blockchainontwikkelaars om aan de slag te gaan met Polygon CDK. Dit nieuwe platform biedt een blauwdruk voor het ontwikkelen van nieuwe layer 2 netwerken, waarmee Polygon Labs een nieuwe stap in de innovatie en ontwikkeling van blockchaintechnologie zet. 

The post Polygon stopt met Polygon Edge en richt zijn pijlen op Polygon CDK   appeared first on BLOX | Nieuws.