De recente juridische geschillen (lees: aanval) van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en grote cryptobeurzen zoals Binance en Coinbase zijn van grote invloed op de cryptokoersen. Gisteren zagen we veel dalingen, maar vandaag gloort er weer hoop aan de horizon.

Zo maakte tradingapp Robinhood gisteren bekend dat ze besloten om verschillende crypto’s van hun platform af te halen. Dit betekent dat klanten geen toegang meer hebben tot het traden van bepaalde coins, waaronder Polygon (Matic). Robinhood verwijderde deze coins als een manier om de toorn van de SEAC niet over zich heen te krijgen.

Een aanzienlijk koersverlies voor Polygon

Gisteren moest Polygon bij een kwart van zijn waarde inleveren. Echter, vandaag herstelt de koers zich enigszins met een stijging van 5,7%. Op dit moment wordt Matic verhandeld tegen een prijs van 0,5664 euro.

Polygon spreekt zich uit

In reactie op deze situatie heeft Polygon zijn standpunt kenbaar gemaakt via Twitter. In hun tweet toonde Polygon trots aan dat ze buiten de Verenigde Staten zijn ontwikkeld en geïmplementeerd. Ze benadrukten hun toewijding aan de wereldwijde gemeenschap die hun netwerk ondersteunt.

Na te hebben getweet dat het token ‘buiten de VS is ontwikkeld, buiten de VS is gestaked en tot op de dag van vandaag gericht is op de wereldwijde gemeenschap die het netwerk ondersteunt,’beweerde Polygon Labs dat “MATIC vanaf dag 1 een noodzakelijk onderdeel was van de Polygon-technologie.

Dit zou betekenen dat Matic geen security is.

Een integraal onderdeel van het Polygon-netwerk

Sinds de oprichting heeft MATIC een cruciale rol gespeeld bij het waarborgen van de veiligheid van het Polygon-netwerk. Het is een integraal onderdeel geworden van hun activiteiten zeggen ze. Polygon uitte ook zijn dankbaarheid jegens regelgevers, beleidsmakers en de niet-Amerikaanse markt, en toonde vertrouwen in hun acties in het verleden en de toekomstige ontwikkeling.

Positieve reactie van de cryptogemeenschap

De reactie van Polygon werd goed ontvangen door de cryptogemeenschap en hun standpunt tegenover de SEC wordt gewaardeerd. Deze reactie kan mogelijk het sentiment rondom MATIC verbeteren, dat de afgelopen dagen aanzienlijk is gedaald.

The post Polygon (MATIC) stijgt 6% en slaat van zich af met verdediging tegen SEC appeared first on BLOX | Nieuws.