Vandaag krijgt de blockchain Polygon en de bijbehorende crypto Matic een grote update. Wat betekent dit voor Polygon, maar nog belangrijker voor jou?

Als je geïnvesteerd hebt in Polygon (Matic) via BLOX dan hoef je niets te doen. De update zal op de achtergrond worden uitgevoerd en heeft geen invloed op jouw crypto in BLOX.

Koers Polygon (Matic) stijgt

Indirect heeft de upgrade wel gevolgen gehad, de markt laat zien enthousiast te zijn wat heeft gezorgd voor een stijgende koers van Polygon. Vandaag is de waarde met 1,34% toegenomen en op dit moment wordt de crypto verhandeld voor 0,934 euro.

Vergeleken met de koers op 1 januari is Polygon zelfs gestegen met 34%, dat is meer dan Bitcoin, Ethereum, XRP, Doge, BNB en vele andere grote coins.

Er zijn websites zoals Coincodex, CoinMarketCap en Coingecko die crypto’s rangschikken op basis van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie wordt berekend door de huidige koers te vermenigvuldigen met het aantal crypto in omloop.

Lange tijd stond Polygon in de top 10 qua marktkapitalisatie, maar door een flinke stijging heeft Solana die 10e plek overgenomen. Toch doet de afdeling naar de 11e plek niets aan het optimisme rondom Polygon.

Update Polygon kan elk moment plaatsvinden

Dat komt doordat de nodes op Polygon eensgezind zijn over welke richting uit te gaan. Het overgrote deel heeft de nieuwe software gedownload en deze zal op blok 38.189.056 live gaan.

Wil je weten bij welk blok Polygon nu is? Check dan deze block explorer, op moment van schrijven zijn we op blok 38.187.979, elke 2,1 seconden komt er een blok bij.

Polygon nodes worden verantwoordelijk gehouden

We hadden het net al over de richting van Polygon, maar wat bedoelen we hiermee? Denk onder andere aan meer transparantie en verantwoordelijkheid tonen. Om het netwerk veiliger te maken, stelt de upgrade gebruikers in staat om te zien welke nodes goed presteren en welke slecht presteren.

Bovendien worden nodes die beter moeten presteren uit het netwerk verwijderd omdat de focus ligt op het steeds veiliger houden van Polygon. Maar dit is niet de enige nieuwe feature die Polygon introduceert.

Polygon helpt Ethereum

Polygon heeft een eigen blockchain, maar deze fungeert als een tweede laag over de blockchain van Ethereum. Ethereum was de afgelopen twee bullmarkten slachtoffer van zijn eigen populariteit, er waren te veel gebruikers er werden te veel transacties uitgevoerd. Dit zorgde voor lange wachttijden en hogere transactiekosten.

Polygon heeft op eigen initiatief veel functionaliteiten overgenomen van Ethereum en dus ook een deel van de transacties. Daarnaast werkt Polygon vele malen sneller en is het goedkoper om hier transacties op uit te voeren. Toch had Polygon de afgelopen jaren af en toe ook last van hoge transactiekosten.

Transactiekosten verlagen en inzichtelijk maken

De aankomende hard fork van Polygon is speciaal ontworpen om de netwerkprestaties te verbeteren en een van de belangrijkste problemen waarmee het netwerk wordt geconfronteerd aan te pakken: hoge transactieksoten tijdens piekgebruik.

Naarmate de vraag naar het netwerk toeneemt, stijgen ook de kosten voor het uitvoeren van een transactie, waardoor het voor gebruikers moeilijker wordt om toegang te krijgen tot het netwerk en transacties te voltooien.

Het primaire doel van de aanstaande hard fork is om de stabiliteit van de overdrachtsbelasting te verbeteren en voorspelbaarder te maken. Dit geeft investeerders een duidelijker inzicht in de kosten van transacties en helpt hen hun investeringen effectiever te plannen en te budgetteren.

Kortere reorganisaties op Polygon

Bovendien wordt de tijd om te wachten op een bevestiging verkort. Als je een transactie op Polygon hebt uitgevoerd, dan duurt het nog 64 blokken voordat je transactie door iedereen op het netwerk als geldig is verklaard. Gemiddeld duurt het 2,1 seconden voordat een nieuw blok wordt toegevoegd, dus 2 minuten en 14 seconden voordat een transactie door iedereen bevestigd is.

In die tijd kunnen er dus 64 blokken vol transacties worden toegevoegd aan de blockchain, die later nietig worden verklaard. Dat aantal wordt terug gebracht naar 16 blokken, ofwel 32 seconden.

Het is zonde voor iedereen als er een reeks blokken vol transacties worden afgekeurd, hoe langer de reeks, hoe hoger de verloren kosten. In cryptotermen wordt dit een reorg genoemd, ofwel een reorganisatie. Dit kan plaatsvinden als meerdere partijen tegelijkertijd een nieuw blok vinden en deze tegelijkertijd toevoegen aan de blockchain.

The post Polygon (Matic) krijgt vandaag belangrijke upgrade, dit kan je verwachten appeared first on BLOX | Nieuws.