Polygon Labs kondigde gisteravond “Polygon 2.0” aan. Dit zijn een reeks upgrades waarmee Polygon de value layer van het internet wil worden. Gebruikers moeten op deze laag waarde kunnen creeren, kunnen programmeren en traden.

Alle waarde moet naar Polygon

Volgens een aankondiging op Twitter is “Polygon 2.0 een reeks upgrades die bijna elk aspect van Polygon radicaal aanpakt, van protocolarchitectuur tot tokenomics tot governance. Het is een routekaart voor hoe Polygon met onbeperkte schaalbaarheid alle waarde van het internet moet vastleggen.

Aan moeilijke woorden geen gebrek.

Je hoeft elkaar niet te kennen om elkaar te vertrouwen

Polygon 2.0 wordt een netwerk van onderling verbonden blockchains, aangedreven door Zero-Knowledge (ZK) technologie. Dit is een cryptografische techniek waarmee een partij, de prover genoemd, de geldigheid van een verklaring aan een andere partij, de verifier genoemd, kan bewijzen zonder extra informatie bekend te maken dan alleen de geldigheid van de verklaring.

De ontvanger hoeft dus 0 kennis te hebben van de verzender, maar kan er wel op vertrouwen dat de informatie klopt.

Onbeperkte schaalbaarheid

Volgens Polygon Labs kan het netwerk een praktisch onbeperkt aantal ketens ondersteunen en kunnen cross-chain interacties veilig en direct plaatsvinden. Ze zeggen dat dit kan zonder extra beveiliging. Dit zou in theorie moeten zorgen voor onbeperkte schaalbaarheid en geïntegreerde liquiditeit.

Ryan Watts, de president van Polygon Labs is ook niet vies van dingen moeilijker maken dan nodig. Hij zegt dat Polygon 2.0 protocollen verenigt en die gebruik kunnen maken van zkEVM, PoS en Supernets. Hierdoor voelt het alsof je één blockchain gebruikt.

Polygon zal de komende weken meer details over de technologie bekendmaken.

Het internet moet democratischer

Op 7 juni getuigde Wyatt nog voor het Amerikaanse Huiscomité over het democratiseren van het internet en het potentieel van Web3 en blockchain-technologie. De commissie onderzocht de toekomst van deze technologieën en de juridische uitdagingen die ze met zich meebrengen.

Tijdens de hoorzitting benadrukte Wyatt de rol van blockchain bij het aanpakken van het probleem van “waarde-extractie” dat heerst in het huidige internetlandschap. Hij legde uit dat Web3, mogelijk gemaakt door gedecentraliseerde en transparante systemen, een oplossing biedt door het internet te democratiseren en gebruikers controle te geven over hun gegevens.

The post Polygon 2.0 moet crypto nieuw leven in blazen en uit het slop trekken appeared first on BLOX | Nieuws.