Polkadot heeft een grote upgrade aangekondigd genaamd JAM, dit staat voor Join-Accumulate Machine. Deze upgrade is aangekondigd door Polkadot-oprichter Gavin Wood tijdens de Token2049-conferentie in Dubai. Het doel is om de schaalbaarheid en decentralisatie van het netwerk te verbeteren.

Polkadot: slagschip naar speedbootjes

Een centraal aspect van de JAM-upgrade is de vervanging van de huidige relaisketen, die fungeert als centrale blockchain, door een meer modulair en minimalistisch ontwerp. Dit nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om generieke diensten uit te voeren op Polkadot en verbetert de stabiliteit van het netwerk.

De upgrade introduceert ook verschillende technische verbeteringen, waaronder de Polkadot Virtual Machine en het SAFROLE-algoritme voor blokproductie. Deze innovaties zijn gericht op het optimaliseren van de prestaties en schaalbaarheid van Polkadot.

Geen single point of failure meer

Om de decentralisatie van het netwerk te bevorderen, streeft Polkadot ernaar meerdere cliëntimplementaties te ondersteunen. Heh?

Dit betekent simpelweg dat verschillende softwareprogramma’s kunnen worden gebruikt om met het Polkadot-netwerk te communiceren. Meerdere programma’s in plaats van één hoofdprogramma zou Polkadot minder gevoelig moeten maken voor fouten. Er is dan geen zogenaamde single point of failure meer.

In de aankondiging valt te lezen:

‘Wij zijn van mening dat het ondersteunen van een reeks implementaties in verschillende programmeertalen de basis van het ecosysteem zal versterken. Het verdeelt de kracht van protocolimplementeerders breder en verkleint het risico dat een bug in één implementatie het hele netwerk platlegt.’

64 miljoen euro beschikbaar

Ter ondersteuning van deze doelstelling is er een JAM Implementer’s Prize van 10 miljoen DOT opgericht. Tegen de huidige koers is dat 64 miljoen euro waard. Deze prijs is bedoeld om de ontwikkeling van diverse JAM-implementaties te stimuleren en te financieren.

Dat is een boel geld om de concurrentie aan te gaan met Ethereum, Cardano, Solana en de andere spelers. Maar ja, je moet toch iets.

De koers van Polkadot heeft trouwens nauwelijks gereageerd op de aankondiging. In de afgelopen 7 dagen is de waarde zelfs gedaald met meer dan 8%.

Net als zijn eerder genoemde concurrenten, ligt de all time high alweer drie jaar in het verleden. De munt was ooit meer dan 46 euro waard.

The post Polkadot komt met verbetering voor eigen blockchain, tijd om weer bullish te worden? appeared first on BLOX | Nieuws.