Cardano en Polkadot staan bovenaan het lijstje van coins die het meest worden vastgezet om rente over te verdienen. Verrassend is dat Tezos uit de top tien is gevallen.

Cardano bovenaan

Volgens data van Staking Rewards wordt Cardano het meest vastgezet als het gaat om totale dollarwaarde. Er is momenteel voor 26,4 miljard dollar aan ADA toegewezen aan het beveiligen van het netwerk. Vergelijk dat eens met de totale marktkapitalisatie van Cardano, die is 36,6 miljard dollar. Dat betekent dat maar liefst 73% van alle circulerende ADA is vastgezet. Volgens Staking Rewards krijgen Cardano-stakers 7,22% per jaar.

De volgende op de lijst is Polkadot. De munt bestaat ongeveer een jaar, dus des te knapper is het dat er nu al voor 22,7 miljard dollar aan DOT vastgezet is. Dit komt neer op 64% van het totale circulerende aanbod. De rente op jaarbasis is 13%.

Bron: https://www.stakingrewards.com/staking

Ethereum ingehaald door Solana

Cardano en Polkadot vertegenwoordigen momenteel 7,9% van de 620,6 miljard dollar aan crypto-activa die momenteel zijn toegewezen voor staking. Terwijl Polkadot en Cardano de staking-sector nu al lange tijd domineren, hebben andere toonaangevende cryptocurrency’s onlangs opmerkelijke verschuivingen meegemaakt op de ranglijst.

Solana heeft Eth2 nu overtroffen en neemt de derde plaats in wat betref ingezet waarde, met 9,4 miljard dollar aan ingezet kapitaal. SOL-staking en validatie vereisen dat het activum wordt vastgezet voor een bepaalde tijd en dus tijdelijk uit de circulatie wordt genomen. Dit kan de discrepantie verklaren, en verklaart waarom de ingezette kapitalisatie de marktkapitalisatie van ongeveer 8 miljard dollar overschrijdt. SOL-stakers krijgen op jaarbasis 11%.

Ethereum rente kan stijgen tot 25%

Eth2 is momenteel de op drie na grootste staker met 8,2 miljard dollar. Volgens het ETH 2.0 Launchpad zijn er 3,9 miljoen ETH vastgezet in het Beacon Chain-aanbetalingscontract. Slechts 3,4% van de circulerende ether is echter toegewezen aan staking, wat suggereert dat er veel ruimte is om te groeien.

Hoewel ETH-stakers momenteel meer dan 7% per jaar verdienen, wordt verwacht dat de komende ketensamenvoeging van Ethereum de beloningen aanzienlijk zal verhogen, aangezien stakers transactievergoedingen krijgen op basis van de Ethereum Virtual Machine.

Eth2-onderzoeker Justin Drake verwacht dat de beloningen zelfs kunnen stijgen tot 25% nadat de blockchains samen zijn gevoegd.

Tezos en PancakeSwap

Tezos stond lange tijd hoog op de lijst, maar is gezakt naar plek tien, met een kapitalisatie van 3,5 miljard dollar, goed voor 5,5% per jaar. In december 2020 stond Tezos nog op de vierde plaats.

Hieronder zie je dat PancakeSwap veruit de hoogste rente biedt. Maar liefst 99% op jaarbasis.

Bron: https://www.stakingrewards.com/staking

Staking op BLOX

BLOX is bezig om nieuwe features te bouwen voor de app. Maar moet staking hierin prioriteit krijgen? Laat het ons hier weten.

The post Polkadot, Cardano en Solana zijn populairste staking coins voor passief inkomen en rente appeared first on BTC Direct | Nieuws.