Polkadot (DOT) zit al maanden in een neerwaartse trend en is vanaf februari 2023 al met 50 procent gedaald. Ondanks een recente opwaartse koersbeweging zijn zowel de dagelijkse als de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) nog onder de 50 gebleven. De RSI is een indicator uit de technische analyse en een score van onder de 50 impliceert het voortzetten van de neerwaartse trend.

Waar gaat deze ellendig slechte run van Polkadot eindigen?

Waar gaat Polkadot heen?

Het gebied van 4,30 dollar lijkt op dit moment de laatste horizontale steun voordat de munt naar een all-time low van 2,69 dollar kan vallen. Wat dat betreft is het zaak voor Polkadot om die koers in ieder geval te bewaken.

Lukt dat niet, dan bestaat de kans dat we echt veel verder naar beneden moeten kijken voor Polkadot.

Als we de analyse van Valdrin Tahiri en Ryam James van BeInCrypto mogen geloven, dan zijn dit (bovenstaande grafiek) nu de belangrijkste koersniveaus voor Polkadot.

Een uitbraak boven de koers van 4,30 dollar zou de bearish vooruitzichten weer invalideren volgens de analisten. Wat dat betreft is het voor tokenhouders van het project te hopen dat Polkadot daarin slaagt.

Polkadot koers van 5,70 dollar in aantocht

Als dat lukt, dan zou Polkadot vanaf de huidige koersen weleens met 40 procent kunnen stijgen naar het volgende weerstandsniveau van 5,70 dollar. Dat zou een welkome ontwikkeling zijn voor het project dat sinds februari van dit jaar 50 procent van zijn koerswaarde verloor.

Met die gigantische dalingen kon het Bitcoin in ieder geval niet bijhouden, want Bitcoin staat ondanks de wat mindere periode nog altijd op een behoorlijke plus voor 2023.

Vandaag is Polkadot in ieder geval redelijk stabiel met een koers van 4,06 dollar; waarmee het een market cap van 4,98 miljard dollar mag opschrijven. Met die market cap is Polkadot terug te vinden op de 13e plaats op CoinMarketCap.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Polkadot 50 procent gedaald sinds februari, waar stopt de ellende? appeared first on BLOX | Nieuws.