Sappig nieuws! Een agent uit Australië zou 82 Bitcoins van een verdachte hebben gestolen tijdens een inval en deze naar zijn eigen wallet hebben verzonden. Vervolgens zou de politieman deze Bitcoin naar Binance hebben verzonden om te verkopen.

Bitcoins gestolen bij drugsinval

De Nationale Anti-Corruptie Commissie van Australië heeft een politieagent beschuldigd van het leeghalen van een Trezor hardware wallet met 81,62 Bitcoin op een misdaadlocatie.

De Australische politie ontdekte de hardware wallet tijdens een drugsinval in een woning, maar wachtte ongeveer drie weken om gerechtelijke toestemming te verkrijgen om deze te openen. Bij het openen van de wallet waren er echter geen Bitcoins meer aanwezig, aangezien agent William Wheatley deze kort na de inval zou hebben verzonden.

Ter waarde van bijna 4 miljoen euro

De hardware wallet bevatte naar verluidt 81,62 Bitcoin, tijdens de inval in 2019 was dit tegen de Bitcoin koers van toen ongeveer 270 duizend euro waard. Echter, op dit moment zijn die Bitcoins 3,9 miljoen euro waard.

Detective Sergeant Deon Achtypis van de cybercrime-eenheid gaf aan dat de autoriteiten aanvankelijk dachten dat een medewerker van het misdaadsyndicaat verantwoordelijk was voor de Bitcoin-diefstal.

Het vermoeden ontstond omdat de politie ook een apparaat ontdekte met de seed phrase voor de hardware wallet, een reeks van 12 tot 24 willekeurige woorden die als herstelmethode kunnen worden gebruikt als de wallet wordt gestolen of verloren gaat. Achtypis:

‘Ik kwam tot de conclusie dat een agent betrokken zou kunnen zijn geweest bij de verzending van de cryptocurrency.’

Agent zegt dat hij onschuldig is

Wheatley, de agent die wordt beschuldigd, zegt dat hij onschuldig is. Hij zegt dat hij zijn positie als agent niet gebruikt heeft voor persoonlijk gewin, diefstal en niet betrokken is bij criminele opbrengsten.

Hij wil de aanklacht over de gestolen Bitcoins uit de Trezor wallet aanvechten. We zijn benieuwd, want rond die tijd was er toevallig een datalek bij Trezor. Hierdoor is de data van bijna 66 duizend gebruikers gestolen.

The post Politie steelt 82 Bitcoin bij drugsinval om te verkopen op Binance appeared first on BLOX | Nieuws.