Het moederbedrijf van Playboy, PLBY Group, heeft een verlies geleden van 4,9 miljoen dollar op Ethereum die het bedrijf bezat. Dit verlies werd veroorzaakt door de daling van de cryptomarkt de afgelopen twee jaar.

PLBY Group accepteert Ethereum als betaling voor zijn “Rabbitars” non-fungible tokens (NFT’s), en deze ethers werden als digitale activa op de balans van het bedrijf geplaatst.

Playboy verliest door Ethereum

Playboy beschouwt deze digitale activa als ‘intangible activa met onbepaalde levensduur,’ dit betekent dat ze aan afwaarderingsverliezen worden blootgesteld als de actuele waarde onder de boekwaarde daalt.

Daalt de waarde van Ethereum? Dan lijdt het bedrijf verliest. Gek genoeg kan het bedrijf dit verlies niet teniet doen, zelfs als de waarde na verloop van tijd weer stijgt.

Pas bij verkoop eventueel winst

De koers van Ethereum schommelde tussen 964 en 3.813 dollar in de periode tot 31 december 2022. Maar het enige wat er voor Playboy toe deed, was de laagste prijs. De boekwaarde van elke Ethereum van Playboy, werd gewaardeerd op de laagste prijs die op een actieve beurs werd genoteerd sinds de ontvangst ervan. Dit betekent dat als de prijs van Ethereum daalt, het bedrijf verlies lijdt.

Pas als Playboy de ethers verkoopt en de koers op dat moment hoger is dan de aanschafwaarde, dan kan staat dit in hun boeken als winst.

Slechte timing om Ethereum te accepteren

In oktober 2021 lanceerde het bedrijf het “Rabbitar” NFT-project. Op dat moment was de cryptomarkt op zijn hoogtepunt. Helaas daalde de waarde van Ethereum met ongeveer 60% sindsdien.

In oktober 2021 was Ethereum 3825 euro, goed op weg naar de 4000 euro. Inmiddels is de waarde gedaald tot 1650 euro. Historisch gezien nog steeds een mooi bedrag, maar vele malen lager natuurlijk.

Dat is het risico om op het hoogtepunt van de hype in te stappen.

Playboy maakte eerder in 2021 al zijn intrede in de NFT- en blockchain-technologie met de “Liquid Summer” NFT-collectie, die in mei werd uitgebracht en bestaat uit digitale kunstwerken gemaakt in samenwerking met kunstenaar Slimesunday.

Het bedrijf accepteert sinds 2018 Bitcoin-betalingen op Playboy TV en Playboy.com.

The post Playboy verliest bijna 5 miljoen dollar door Ethereum en NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.