De Nederlandse analist PlanB voorspelde op 12 januari 2023 dat de bitcoin koers voor de halving van 2024 boven de 32.000 dollar zou liggen. Dat niveau is inmiddels bereikt met de huidige koers van 36.700 dollar. Maar volgens PlanB blijft het daar niet bij qua bullish koersactie voor bitcoin.

Op de meer lange termijn, voor 2025, voorspelt de analist namelijk een bitcoin koers van ruim 100.000 dollar.

PlanB is bullish over bitcoin

De voorspelling van PlanB van 12 januari 2023 is bijzonder te noemen, omdat bitcoin op dat moment verhandeld werd voor 18.000 dollar per munt. Veel analisten riepen destijds om een bitcoin koers van 12.000 dollar en het lijkt erop dat we dat koersniveau niet meer zullen tegenkomen.

Tenzij een zware recessie roet in het eten gooit en we alsnog een bak ellende over ons heen krijgen. Je kunt immers nooit iets helemaal uitsluiten in de financiële markt.

Voorlopig lijkt het optimisme van PlanB van 12 januari in ieder geval gerechtvaardigd. Zoals het er nu voorstaat is hij zelfs te pessimistisch geweest met zijn voorspelling van een bitcoin koers van ruim 32.000 dollar voor de halving van april 2024.

Maar hij hield met deze voorspelling natuurlijk geen rekening met de komst van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. Al is het nog maar de vraag of zijn voorspelling zonder deze ETF-aanvraag van de grootste vermogensbeheerder ter wereld was uitgekomen.

Bitcoin stabiel boven belangrijk gemiddelde

Op dit moment beweegt de bitcoin koers in een stabiele zone boven het 200-weekse gemiddelde, wat volgens PlanB een belangrijk niveau is om in de gaten te houden.

Koersgemiddelden, zeker op de lange termijn, geven namelijk belangrijke inzichten in de niveaus waarop mensen hun bitcoin de afgelopen periode hebben ingekocht.

Vaak zie je dat dit soort gemiddelde fungeren als belangrijke weerstandsniveaus of steunniveaus in de grafiek.

Gekeken naar de grafiek van PlanB lijkt het 200-weekse gemiddelde van de bitcoin koers momenteel een belangrijk steunpunt te vormen voor de grootste digitale munt van de markt.


The post PlanB voorspelt bitcoin koers van ruim 100.000 dollar in 2025 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.