De Bitcoin koers slaagde er op 14 maart in om zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar te bereiken. Daarmee behaalde Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis voor de beroemde halving een nieuw koersrecord. Volgens de populaire Nederlandse analist PlanB is dit echter nog maar het begin.

Sterker nog, in een nieuwe publicatie op Twitter claimt de analist dat de bullmarkt nog niet eens is begonnen.

Bitcoin bullmarkt moet nog beginnen

“We zijn nog niet eens begonnen”, zo luidt het korte commentaar van PlanB boven deze grafiek van Bitcoin.

Wat je in de grafiek ziet is het koersverloop vanaf 2011, het 200-weekse bewegende gemiddelde (zwart) en de Realized Price van de afgelopen twee jaar (grijs). Die twee lijnen zijn vooral relevant tijdens een bearmarkt voor het vinden van een bodem.

Nu is vooral de Relative Strength Index (RSI), het momentum van de Bitcoin koers interessant en die gaat langzaam richting een climax. Momenteel is er met een score van ongeveer 75 voor de RSI sprake van positief momentum, maar het feest gaat pas echt beginnen als we boven de 80-85 komen.

Dat is in ieder geval de overtuiging van PlanB en dat blijkt ook uit de geschiedenis. De oranje stippen kwamen op interessante momenten, maar de parabolische stijgingen begonnen vaak met de rode stippen.

Hoe hoog kan Bitcoin stijgen tijdens deze bullrun?

De volgende vraag voor PlanB is natuurlijk: hoe ver kan de Bitcoin koers nog stijgen tijdens deze bullrun? Ook daar lijkt hij met één van zijn boeiende grafieken antwoord op te geven, althans hij waagt een poging. Zekerheid bestaat natuurlijk niet als het over het voorspellen van de toekomst gaat.

De “grote vraag” volgens PlanB is of Bitcoin een financiële asset is met dalende of exponentiële rendementen. Als dat laatste het geval is, dan zou Bitcoin na iedere halving de sprong naar de volgende witte lijn moeten maken.

PlanB geeft zelf ook antwoord op die vraag. “Ik geloof niet in dalende rendementen zo vroeg in de adoptie-cyclus. Een s-curve adoptie is exponentieel tot een adoptie van ongeveer 50 procent”, aldus PlanB.

Dat zou betekenen dat de exponentiële koersstijgingen van Bitcoin pas ophouden als 50 procent van de wereldbevolking de digitale munt gebruikt als zijn primaire (of een belangrijk) spaarmiddel.

The post PlanB: de Bitcoin bullmarkt is nog niet eens begonnen appeared first on BLOX | Nieuws.