De PEPE koers verloor vandaag 20 procent van zijn waarde, nadat het nieuws naar buiten kwam dat het team achter de munt voor miljoenen dollars aan tokens dumpte. Dat zorgde bij één whale blijkbaar voor FOMO, want iemand kocht voor 320 Ethereum (ongeveer 529.000 dollar) 640 miljard PEPE tokens op.

Whale koopt PEPE

Het is overigens niet de eerste PEPE-aankoop van de whale in kwestie. In het bovenstaande bericht van Loononchain, een blockchain-analysebedrijf, kunnen we lezen dat de whale op 5 juni en 6 mei ook al tweemaal ongeveer een half miljoen dollar gebruikte om PEPE te kopen. Wat dat betreft is dit een trouwe fan van het project.

De whale in kwestie zit nu op een gemiddelde inkoopprijs van 0,000001163 voor de token. Dat zorgt er wel voor dat hij op een behoorlijk verlies zit. PEPE handelt nu namelijk op een koers van 0,0…08799 dollar per token.

Nu is het natuurlijk de vraag of de whale in kwestie ene goede keuze maakte door tijdens de dip PEPE te kopen. PEPE blijft een memecoin waarvan het nog maar de vraag is of er toekomst inzit. Dit soort munten zijn in principe gebaseerd op niets en vooral voor de grap ontwikkkeld.

Wat dat betreft is het bizar te noemen dat Dogecoin, Shiba Inu en munten als PEPE het voor elkaar krijgen om market caps van miljarden dollars bij elkaar te verzamelen. Als je dat 20 jaar geleden had voorspelt hadden mensen je compleet voor gek verklaard.

Zorgen om PEPE

De reden waarom PEPE vandaag zo daalde ligt dus in eerste instantie bij het feit dat het team achter de munt een grote verkoopronde deed. Althans, ze stuurden voor miljoenen dollars aan PEPE richting de beurzen. Dat zou kunnen betekenen dat die tokens op een later moment in de verkoop gaan.

Verder is het smart contract van de multi-signature wallet van het team aangepast. Waar het team voorheen 5 van de 8 handtekeningen nodig had om de PEPE in de wallet te verplaatsen, zijn er nu nog maar 2 van de 8 handtekeningen nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Zo is het momenteel dus makkelijker om de PEPE uit de team-wallet naar de beurzen te sturen en dat baart mensen, getuige de koers van de munt, duidelijk zorgen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post PEPE whale koopt voor 529.000 dollar aan tokens op appeared first on BLOX | Nieuws.