PEPE stond de afgelopen twee weken in het middelpunt van de aandacht. De memecoin ging tig keer over de kop in een hele korte periode en veroorzaakte zo dus ook flink wat FOMO (Fear Of Missing Out). De cryptocurrency is inmiddels weer met meer dan 50% gedaald vanaf zijn piek van $0.000004.

Net als Dogecoin en Shiba Inu valt Pepe onder de memecoins. Pepe is gebaseerd op misschien wel de bekendste meme op het internet, een plaatje van een groene kikker. Er zijn verder ook geen interessante plannen voor de PEPE-token, het is puur en alleen een grap.

Toch wordt erin geïnvesteerd en zijn er zelfs exchanges zoals Binance die het aandurven om de coin te listen. De grootste exchange in de VS, Coinbase, lijkt dit echter niet te gaan doen. De exchange stuurde onlangs een email rond met wat informatie over PEPE. Opvallend was dat ze de Pepe-meme als een alternatief rechts “haatsymbool” beschreven.

De eerste reactie uit de PEPE-community was om Coinbase te boycotten. Twitter staat vol met PEPE-beleggers die zeggen hun account(s) bij Coinbase gesloten te hebben. Is dit goed nieuws voor SHIBA en DOGE?

#deletecoinbase trending op Twitter vanwege email

Een prominente crypto influencer genaamd Borovik.eth deelde een schermafbeelding van de e-mailnieuwsbrief van 10 mei met zijn 96.000 volgers, waarin een beslissing uit 2016 van de Anti-Defamation League wordt genoemd om het kikkerplaatje in haar database van online haatsymbolen op te nemen.

Fans en houders van de memecoin waren zeer verontwaardigd over de beschrijving van de token, wat leidde tot oproepen aan Coinbase om excuses aan te bieden en gebruikers om hun accounts bij de crypto exchange te verwijderen.

Niet lang nadat de email eruit was werd de hashtag #deletecoinbase zelfs trending op Twitter met zo’n 14.000 tweets in twee uur.

Goed nieuws voor DOGE en SHIBA?

Het feit dat Coinbase in zijn email vermeldde dat Pepe ook wel als haatsymbool wordt beschouwd, betekent dat de exchange waarschijnlijk niet snel zal besluiten om de coin te listen. De boycot van Pepe fans zal waarschijnlijk ook niet veel invloed hebben op de beslissing van Coinbase, omdat het relatief maar een heel klein aantal gebruikers is.

Vaak zorgt een Coinbase listing voor een enorme prijsstijging, dit was bijvoorbeeld bij Shiba Inu ook het geval. PEPE nam de afgelopen tijd al wat aandacht weg bij SHIBA en DOGE, en een Coinbase listing zou dat effect alleen nog maar versterken.

Maar aangezien die Coinbase listing er in ieder geval niet binnenkort lijkt te komen, is dit goed nieuws voor SHIBA en DOGE. Deze twee coins zijn allebei wel gelist op Coinbase en dus beschikbaar voor een groter publiek dan Pepe, waardoor ze makkelijker de strijd aan kunnen gaan met dé memecoin van het moment.

The post PEPE-beleggers boycotten Coinbase: positief voor SHIBA en DOGE? appeared first on BLOX | Nieuws.