Betaalbedrijf PayPal heeft succesvol een registratie behaald bij de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf mag nu dus weer aan de slag als crypto service provider, zo blijkt uit de website van de toezichthouder.

Paypal UK Limited is dinsdag in het register is opgenomen, en mag zich nu dus bezighouden met ‘bepaalde crypto activa activiteiten’.

PayPal en BTC voor de Britten

Sinds 1 oktober is PayPal gestopt met het aanbieden van een aantal diensten in het Verenigd Koninkrijk. Klanten mochten nog wel cryptovaluta verkopen, maar niet meer kopen. De FCA legde namelijk extra voorschriften op aan cryptobedrijven vanwege de Travel Rule.

Bedrijven die cryptodiensten aanbieden moeten sindsdien in het Verenigd Koninkrijk moeten worden goedgekeurd voor registratie en moeten voldoen aan de antiwitwasregels van de FCA.

In augustus maakte PayPal bekend dat het de crypto-aankopen in het land tijdelijk ging stopzetten om aan het regime te voldoen. Aan deze periode komt nu een eind:

“De Financial Conduct Authority heeft PayPal UK Ltd goedgekeurd als een geautoriseerd als electronic money institution en consumer credit firm, en registratie als crypto asset bedrijf, waardoor de overdracht van PayPal’s Britse klantrekeningen naar deze nieuwe Britse entiteit vanuit PayPal Europa op 1 november 2023 mogelijk wordt, “

Paypal UK heeft nog wel met enkele beperkingen te maken; het zal onder andere geen diensten mogen aanbieden omtrent in staking, ICO’s en ook dingen die te maken hebben met Decentralized Finance (DeFi).

 


The post PayPal registreert zich in Verenigd Koninkrijk en mag weer cryptodiensten aanbieden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.