PayPal is al een tijd bezig om een stablecoin te ontwikkelen met Paxos, maar volgens Bloomberg is het project gepauzeerd. Deze week werd namelijk bekend dat Paxos onder het vergrootglas ligt van een financiële opsporingsdienst uit New York.

Die opsporingsdienst staat bekend als het New Yorkse Department of Financial Services en ze onderzoeken Paxos, niet PayPal.

Stablecoin PayPal was bijna klaar

De stablecoin die Paxos en PayPal ontwikkelen kon bijna uitgebracht worden. Volgens een woordvoerder van PayPal had het project nog een paar weken nodig.

‘We onderzoeken een stablecoin,’ zei een woordvoerder van PayPal. ‘Als en wanneer we vooruitgang willen boeken, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante toezichthouders.’

PayPal bevestigde begin vorig jaar dat het werkte aan de stablecoin, die een-op-een zou worden ondersteund door de Amerikaanse dollar. Paxos heeft een licentie verkregen die is uitgegeven door de New Yorkse toezichthouder om crypto te ontwikkelen.

De eisen rondom de licentie werd in juni 2022 aangescherpt na de ineenstorting van Terra. Een van de vereisten is dat stablecoins moeten worden gedekt door activa die gescheiden worden gehouden van de fondsen van de uitgevende partij.

PayPal wil al jaren eigen stablecoin

Paxus heeft in het verleden voor Binance de BinanceUSD ontwikkeld en voor hunzelf de Pax Dollar.

De ontwikkeling van de stablecoin van PayPal is sinds 2021 in ontwikkeling. Destijds zei PayPal dat het bedrijf toepassingen van digitale valuta aan het onderzoeken was als onderdeel van zijn aanbod, maar ‘geruchten en speculaties zijn niet voorspellend voor de toekomstplannen van het bedrijf.’

‘We onderzoeken een stablecoin; als en wanneer we vooruitgang willen boeken, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met de relevante regelgevende instanties,’ vertelde Jose Fernandez da Ponte van PayPal destijds.

PayPal heeft 604 miljoen dollar aan crypto

Sinds een paar jaar kunnen klanten crypto kopen bij PayPal en deze bij het fintechbedirjf stallen. Op 31 december hield PayPal voor 604 miljoen dollar aan crypto vast voor hun klanten, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Dit staat in het jaarverslag, welke traditiegetrouw (maar vooral door wettelijke verplichting) ingediend is bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het leeuwendeel van de cryptocurrency van PayPal-gebruikers bestaat uit Bitcoin. Van die 604 miljoen bestond 291 miljoen dollar uit Bitcoin, 250 miljoen uit Ethereum en het resterend bedrag werd vastgehouden in Litecoin en Bitcoin Cash.

Eerste keer crypto in jaarverslag

PayPal merkte op dat zijn cryptocurrency-bezit goed was voor 67% van zijn totale financiële verplichtingen, die aan het einde van het jaar 902 miljoen dollar bedroegen. Dit is de eerste keer dat PayPal een uitsplitsing van hun cryptocurrency-holdings in het jaarverslag heeft verwerkt, ook al kunnen klanten sinds oktober 2020 crypto aanhouden bij de betalingsgigant.

‘Vanwege de unieke risico’s die verbonden zijn aan cryptocurrency’s, inclusief technologische, wettelijke en regelgevende risico’s, erkennen we een aansprakelijkheid voor het beschermen van crypto om onze verplichting weer te geven om de crypto die worden aangehouden voor onze klanten te beschermen.’

De digitale activa van het bedrijf worden opgeslagen bij een externe bewaarder, waarvan het benadrukte dat het contractueel vereist is om de activa van de klant te scheiden en ervoor te zorgen dat ze niet worden gecombineerd met de eigen activa van het bedrijf of andere activa.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post PayPal pauzeert ontwikkeling stablecoin na onderzoek van financiële opsporingsdienst appeared first on BLOX | Nieuws.