PayPal heeft gisteravond laten weten dat ze een stablecoin gelanceerd hebben. Deze is gebaseerd op de Amerikaanse dollar. Dit maakt PayPal het eerste grote techbedrijf met een eigen stablecoin.

Worden stablecoins via PayPal mainstream?

Stablecoins zijn niet nieuw. Er zijn veel crypto’s die de waarde van een fiatvaluta nabootsen. Denk aan Tether met hun USDT, of Circle met hun USDC. Maar deze worden vooral gebruikt in de handel voor andere crypto’s.

Stablecoins zijn dus (nog) niet mainstream en nog geen onderdeel van het betalingssysteem van consumenten.

Dan Schulman, de directeur van PayPal zegt in het persbericht:

‘De verschuiving naar digitale valuta’s vereist een stabiel instrument dat zowel digitaal native is als gemakkelijk kan worden gekoppeld aan fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar. Onze toewijding aan verantwoorde innovatie en naleving, en onze staat van dienst om onze klanten nieuwe ervaringen te bieden, vormen de basis die nodig is om bij te dragen aan de groei van digitale betalingen via PayPal USD.’

Facebook kon geen stablecoin lanceren

Eerdere pogingen van grote mainstream bedrijven om stablecoins te lanceren, stuitten op heftige tegenstand van financiële toezichthouders en beleidsmakers. De plannen van Meta, voorheen Facebook, om in 2019 een stablecoin genaamd Libra te lanceren, werden gedwarsboomd nadat regelgevers vreesden dat dit de mondiale financiële stabiliteit zou kunnen verstoren.

Zo’n beetje elk zichzelf respecterend land heeft sindsdien regels opgesteld om stablecoins te reguleren. Het beleid van de EU zal van kracht worden in juni 2024.

PayPal USD wordt uitgegeven door Paxos

PayPal’s stablecoin, genaamd PayPal USD, wordt gedekt door Amerikaanse dollar deposito’s en kortlopende Amerikaanse Schatkistcertificaten, en zal worden uitgegeven door Paxos Trust Co. Het zal geleidelijk beschikbaar worden gesteld aan PayPal-klanten in de Verenigde Staten.

De token kan op elk moment worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars en kan ook worden gebruikt om andere cryptocurrency’s te kopen en verkopen die PayPal aanbiedt op zijn platform, waaronder Bitcoin.

Paxos plaatste op X, voorheen bekend als Twitter: ‘PYUSD is de eerste in zijn soort en vertegenwoordigt de volgende fase van Amerikaanse dollars op de blockchain. Dit is niet alleen een mijlpaal voor Paxos & PayPal, maar voor de hele financiële industrie.’

The post PayPal lanceert eigen dollar stablecoin PYUSD appeared first on BLOX | Nieuws.