De recente piek van het door goud gedekte token PAXG (Pax Gold) naar $ 2,9k, te midden van de spanningen in het Midden-Oosten, heeft de aandacht getrokken van zowel investeerders als analisten. Hoewel het token sindsdien is teruggevallen naar zijn vorige prijsbereik, roept de vraag zich op of het zijn sterke prestatie zal voortzetten.

Het weekend zag een aanzienlijke crash op de cryptomarkt, waarbij Bitcoin onder $ 63.000 daalde en altcoins meer dan 10% van hun waarde verloren. Opmerkelijk was echter dat PAXG naar een recordhoogte steeg en een premie van 20% ten opzichte van de goudprijs per ounce bereikte, ondanks de bredere marktvolatiliteit.

Analisten suggereren dat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten de katalysator zijn geweest voor de opmerkelijke prestaties van PAXG. In tijden van onzekerheid zoeken particuliere investeerders vaak naar veiligere activa, en door goud gedekte tokens lijken aan deze vraag te voldoen. Het feit dat andere door goud gedekte activa, zoals Tether Gold (XAUT), niet dezelfde prijsstijging hebben ervaren, benadrukt de unieke positie van PAXG op de markt.

PAXG, geïntroduceerd door Paxos Standard in 2019, biedt beleggers toegang tot goud via blockchaintechnologie. Met een marktkapitalisatie van 432 miljoen dollar is PAXG nu de op een na grootste tokenized gouden munt, na Tether Gold (XAUT). Sinds begin maart heeft PAXG een gestage prijsstijging gezien, van $ 2.000 naar $ 2.375, wat wijst op een groeiende vraag naar activa die gedekt worden door veilige havens.

Bob Elliot, voormalig Bridgewater Executive, benadrukt de bijna perfecte negatieve correlatie tussen BTC en PAXG, wat suggereert dat Bitcoin mogelijk niet de meest geschikte activa is voor geopolitieke afdekking. Dit onderstreept de groeiende erkenning van door goud gedekte digitale activa als alternatieve veilige havens in tijden van wereldwijde onrust.

Hoewel sommige theoretici beweren dat stijgende spanningen gunstig zijn voor Bitcoin vanwege zijn reputatie als “digitaal goud”, lijken door goud gedekte digitale valuta’s een sterkere claim te maken op deze titel vanwege hun relatieve stabiliteit. Terwijl de cryptomarkt vaak wordt geassocieerd met volatiliteit, bieden door goud gedekte tokens zoals PAXG een betrouwbare haven voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en waardebehoud.


The post PAXG-token bereikt $2,9K tijdens weekend onrust in het Midden-Oosten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.