‘De Heer bracht mij deze crypto’s. Hij zei: breng dit naar mijn volk voor een 100x waarde-overdracht.’ Met deze woorden verkocht een Amerikaanse pastoor tijdens zijn online kerkdiensten 3,4 miljoen dollar aan cryptocurrency via zijn Kingdom Wealth Exchange.

De crypto heet INDXcoin en kon alleen op Kingdom Wealth Exchange verhandeld worden. Deze beurs is inmiddels offline waardoor investeerders met waardeloze crypto achterblijven. De autoriteiten hebben de pastoor en zijn vrouw in de smiezen.

‘Meer geld in je leven dan ooit’

Pastoor Regalado kwam met een boodschap van een hogere dimensie:

‘Het komt eraan, mensen. Een deel van het maken van de weg voor Zijn volk is om ze echt op te leiden en hen te leren hoe de financiën in het koninkrijk werken, omdat velen van jullie zeer binnenkort meer geld zullen hebben dan je ooit in je leven hebt gehad door deel te nemen aan deze cryptovaluta.’

Regelado en zijn vrouw runden samen de Victorious Grace Church, een online kerkgemeenschap. Daarnaast zaten ze ook achter cryptocurrency INDXcoin en de Kingdom Wealth Exchange, de enige online marktplaats waar INDXcoin kan worden gekocht en verkocht.

Geen Goddelijk wonder

Businessden.com schrijft dat per 1 november zowel de coin als de beurs zijn stopgezet. Diezelfde dag zei Regalado dat God hem had gevraagd een boodschap door te geven aan investeerders.

‘Blijf waar je bent. Blijf in INDXcoins. Blijf waar ik je zeg dat je moet gaan. Ik ga een weg banen. Beschouw dat woord gewoon als evangeliewaarheid en voer dat woord uit en maak je geen zorgen over hoe het geld zal gaan. Ik geloof echt dat je op zeer korte termijn een wonder zult zien.’

Omdat INDXcoins alleen kunnen worden verhandeld op een beurs die niet meer bestaat, kunnen beleggers hun verliezen niet goedmaken. Geen wonder vandaag dus.

3,4 miljoen dollar verkocht aan INDXcoins

Tung Chan, een lokale effectencommissaris, schreef in een aanklacht dat de Regalados in 2022 en de eerste helft van 2023 voor 3,4 miljoen dollar aan waardeloze INDXcoins verkochten. Daarvan ging minstens 1,3 miljoen dollar rechtstreeks naar het paar, die het besteedden aan een Range Rover, sieraden, luxe handtassen, cosmetische tandheelkunde, bootverhuur en sneeuwscooteravonturen, woningrenovaties en een au pair.

Hoewel Eli en Kaitlyn bekwame, ervaren marketeers waren die miljoenen dollars voor anderen hadden ingezameld, waren ze geen ervaren codeerders,’ zegt Chan. Het resultaat was een cryptocurrency en een beurs die beide ‘catastrofaal technologisch gebrekkig’ waren.

Naast effectenfraude beschuldigt Chan het echtpaar en hun bedrijven ervan beleggingen zonder vergunning te verkopen en niet-geregistreerde effecten te verkopen.

The post Pastoor verkocht voor 3,4 miljoen dollar aan waardeloze crypto namens God appeared first on BLOX | Nieuws.