Arden Jones heeft het nummer Parallel Parking uitgebracht als NFT en wil de winst gebruiken om andermans parkeerboetes van te betalen.

Boete betalen met opbrengst NFT

Woon je in een stad met veel betaalde parkeerplaatsen of waar je een vergunning nodig hebt om je auto neer te mogen zetten? Grote kans dat je ergens nog wel een bon voor een parkeerboete hebt liggen.

Je kan deze boete indienen via Twitter of Instagram in de hoop dat je wordt gekozen en je wordt gecompenseerd. Arden Jones heeft hiervoor een potje gemaakt.

De single ‘Parallel Parking’ van de 21-jarige singer-songwriter is tot nu toe bijna 25 miljoen keer gestreamd op platforms als Spotify en Apple Music. Nu is deze onlangs uitgebracht via het muziek-NFT-platform Sound.xyz om het potje van geld te voorzien.

Voor 0,05 ETH kunnen verzamelaars de NFT van het nummer kopen via Sound.xyz en daarbij bijdragen aan het potje voor parkeerboetes. Tegen de huidige Ethereum koers kost de NFT 74 euro.

Jones hekelt parkeerbeleid Los Angeles

De artiest woont in Los Angeles en is niet te spreken over het parkeerbeleid.

‘Veel parkeerkaarten (vooral in Los Angeles) worden onnodig en buitensporig uitgedeeld,’ vertelt Jones. ‘Ik heb ook het gevoel dat zoveel ‘parkeerverboden’-borden in L.A. doelbewust verwarrend zijn en zijn opgezet om geld te verdienen, niet om parkeren te beperken waar dat nodig is.’

Beperkte oplage NFT’s

De NFT-drop valt samen met de tweejarige verjaardag van de oorspronkelijke release van het nummer. Jones ging viral met zijn nummer en dit heeft er weer voor gezorgd dat hij zijn handtekening onder een contract bij een platenlabel kon zetten.

De NFT’s komen in een beperkte oplage, er zijn er maar 100 van gemaakt. Tot nu toe zijn er slechts 18 Parallel Parking NFT’s verkocht. Dit heeft in totaal 0,9 ether opgeleverd, net genoeg om een paar boetes van te betalen.

Hoewel iets minder dan 1 ETH aan verkopen niet veel is in de wereld van crypto, is het een leuke promotie en weer eens wat anders dan een poster of een meet en greet. Je zou als fan maar kunnen zeggen dat jouw favoriete artiest jouw boete heeft betaald.

De public sale is gisteravond om 23:00 uur afgelopen.

Goede promotie voor artiest en platform

Het is niet alleen goede promotie voor de artiest, maar ook voor Sound.xyz. Dit platform houdt zich bezig met de groeiende NFT-muziekmarkt. Via deze manier kunnen artiesten een manier rechtstreeks contact maken met fans. De echte fan (of verzamelaar) kan ook nog eens delen in het succes met een NFT die in waarde en vraag zou kunnen stijgen.

Sound.xyz heeft in het verleden ook nummers en NFT’s aangeboden van onder meer Snoop Dogg, RAC en Pussy Riot.

Jones zei dat hij voor deze NFT’s al enige tijd geïnteresseerd was in Web3 en dat hij tourmerchandise heeft uitgebracht met een chip van IYK, een startup die fysieke items verifieert via NFT’s. Door met een telefoon tegen de chip te tikken, wordt een NFT en niet eerder uitgebrachte muziek ontgrendeld.

Ook gaf Jones eerder NFT-artwork weg dat was gekoppeld aan een muziekrelease.

‘Ik weet dat niet al mijn fans bekend zijn met de Web3-ruimte, dus ik wil het zo gemakkelijk mogelijk maken om toegang te krijgen.’

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Parkeerboete? Deze muzikant verkoopt NFT’s en gebruikt winst om jouw bon te betalen appeared first on BLOX | Nieuws.