De populaire pseudonieme analist Credible Crypto constateert dat Bitcoin momenteel dezelfde prijsactie vertoont als in 2020. Destijds zorgde dat voor een koersexplosie van 16.000 naar ongeveer 60.000 dollar in een paar maanden tijd. Volgens Credible Crypto betekent de crash van afgelopen week dat Bitcoin even op adem moet komen, maar is er zeker geen sprake van een nieuwe bearmarkt.

Huidige structuur Bitcoin lijkt op 2020

Volgens de handelaar lijkt de koersactie van 2023 op die van maart tot augustus 2020. In die periode schoot de Bitcoin koers met ongeveer 200 procent omhoog, voordat het aan een consolidatie van ongeveer één maand begon. We spreken van een consolidatie als de koers gedurende een bepaalde periode zijwaarts beweegt.

“De huidige structuur is identiek aan degene die we zagen voor Bitcoin van 16.000 tot 18.000 dollar, voordat de koers vervolgens in 60 dagen opsprong naar de 60.000 dollar”, aldus een hoopvolle Credible Crypto.

Dit soort zaken bieden natuurlijk geen garanties, zo zegt ook Credible Crypto, maar we zien vaak wel dat de geschiedenis enigszins rijmt. Wat dat betreft kan het verleden helpen om een beeld van de toekomst te vormen, zonder ons al teveel aan dat beeld vast te houden.

Parabolische rally voor Bitcoin aanstaande

Credible Crypto zegt dat Bitcoin in 2020 aan een parabolische rally begon na een periode van accumulatie en voor 2023 verwacht hij hetzelfde. “Een uitbraak uit de accumulatie-zone veroorzaakte de vorige keer een stijging van 200 procent in twee maanden. Nu is er slechts een rally van 120 procent nodig uit de accumulatie-zone om een nieuwe all-time high te bereiken”, aldus de analist.

Verder constateert hij dat we ditmaal tweemaal zoveel tijd (vier maanden) hebben om het in 2023 voor elkaar te krijgen. “Dus of ik denk dat we nog een nieuwe all-time high zullen zien voor Bitcoin dit jaar? Absoluut.”

Zijn theorie zou ongeldig worden als Bitcoin onder de 24.800 dollar terechtkomt. Dat is dan wel weer iets wat Credible Crypto er even in de kleine lettertjes bij moet zetten. Op het moment van schrijven zitten we daar met een Bitcoin koers van 26.000 dollar nog redelijk ver vandaan.


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Parabolische rally voor Bitcoin aanstaande, aldus een analist appeared first on BLOX | Nieuws.