Op maandag publiceerde Politici een artikel waarin zij riepen dat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen weleens heel positief kan zijn voor Bitcoin. “Het zou een gigantische kentering betekenen ten opzichte van het beleid van President Joe Biden, die consistent sceptisch is ten opzichte van Bitcoin; omdat zij vooral risico’s zien voor de consument en het gehele financiële systeem”, aldus Jasper Goodman.

Trump en Bitcoin

Hoewel Trump niet per se bekendstaat als een groot liefhebber van Bitcoin, bracht hij de afgelopen periode wel drie verschillende NFT-collecties op de markt.

Zodoende lijkt hij in ieder geval meer te hebben met crypto en Bitcoin dan de huidige President Joe Biden, die er vooral een vijandelijke houding op nahoudt.

Donald Trump zou waarschijnlijk een Amerikaanse president zijn die de sector meer met rust laat en vertrouwt op de markt. Als Bitcoin echt belangrijk wordt op het financiële wereldtoneel, dan zal Trump iemand zijn die de industrie in Amerika laat ontwikkeling, om daar mogelijk als land van te kunnen profiteren.

Wat dat betreft lijkt het gevaarlijker om de industrie de kop in te drukken, waardoor zij het land ontvluchten, om daar later op terug te moeten komen als blijkt dat Bitcoin wel degelijk een waardevolle toekomst te wachten staat.

Bitcoin is er nog niet

Maar laten we vooral niet te hard van stapel lopen. Bitcoin doet het op dit moment fantastisch, maar van een echte bullmarkt kunnen we nog niet spreken. De Spot Bitcoin ETFs zijn na het debacle van gisteren nog steeds geen zekerheid en de all-time high is met de huidige koers van 45.900 dollar nog redelijk ver van ons verwijderd.

Ondanks dat is het interessant om te speculeren wat een mogelijke wisseling van de wacht teweeg kan brengen voor Bitcoin in de Verenigde Staten van Amerika.

Gezien de rechtse overwinningen die we overal ter wereld zien bij verkiezingen (Italië, Nederland, Argentinië), zou het geen grote verrassing zijn als Trump de verkiezingen in Amerika opnieuw naar zich toe weet te trekken.

Wat denk jij? Zou een overwinning van Trump een goede ontwikkeling zijn voor Bitcoin en de crypto-industrie in zijn algemeenheid?

The post Overwinning van Trump goed voor Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.