Bitcoin is erin geslaagd om wederom een voetbalclub te overtuigen om de digitale munt te adopteren. Ditmaal gaat het om de Bulgaarse club Botev Plovdiv FC, de oudste voetbalclub van het land. Naast Bitcoin adopteert Botev Plovdiv FC ook het Lightning Network voor snelle betalingen en is het vanaf nu aanwezig op Nostr, een soort decentrale versie van Twitter.

Betalen met Bitcoin

Met onmiddellijke ingang is het voor fans van de Bulgaarse club mogelijk om met Bitcoin te betalen in de fanshop van het team en voor andere zaken in en om het stadion.

Verder heeft de club ook plannen in de pijpleiding om het kopen van wedstrijdtickets met Bitcoin op de website mogelijk te maken en natuurlijk ook voor de online-fanstore van Botev Plovdiv.

Anton Zingarevich, de president van de 111-jaar oude (!) voetbalclub, is enthousiast over de keuze voor Bitcoin en grappig genoeg onderstreept hij vooral de potentie van het Lightning Network voor betalingen.

“Wij denken dat Bitcoin-betalingen zo gewoon worden als internet in onze huidige levens. De integratie is niet alleen in lijn met onze visie, maar biedt de fans en stakeholders ook een stukje gemak”, aldus een blije Zingarevich.

Verder zorgt het natuurlijk ook voor aandacht van Bitcoiners, wat voor de club ook helemaal niet verkeerd is.

Samenwerking met BTCPay Server

Het initiatief werd een realiteit door een samenwerking met BTCPay Server, een Bitcoin-betalingsverwerker die bekendstaat om zijn open-source architectuur, veilige infrastructuur en lage kosten.

De betaalhardware in het stadion is geleverd door CryptoDesk.bg, in samenwerking met Bitoinize.com, die de point-of-sale apparaten aanbieden.

Op de bovenstaande afbeelding zien we zo’n apparaat in actie in de fanshop van het stadion van de Bulgaarse voetbalclub. George Manolov, de Bitcoin-directeur bij Botev Plovdid FC, legt uit dat Bitcoin “een universum aan technologische, sociale en financiële kansen biedt.”

De Bulgaarse club gaat hiermee het Real Bedford van Bitcoin-podcaster Peter McCormack achterna.

The post Oudste voetbalclub van Bulgarije adopteert Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.