Soms is het fijn als bepaalde evenementen worden gevrijwaard van politiek. Zeker als zo’n evenement bezocht wordt door duizenden mensen met duizenden meningen. Paddy Cosgrave, de organisator van Web Summit heeft er met zijn uitspraken voor gezorgd dat veel prominente sprekers zich hebben teruggetrokken, waaronder Charles Hoskinson van Cardano.

Web Summit is een van ‘s werelds grootste fintech-evenementen en men verwachte eigenlijk 70.000 bezoekers.

Charles Hoskinson trekt zich terug

Op vrijdag 20 oktober kondigde Charles Hoskinson aan dat hij geen trek meer heeft in de aankomende Web Summit in Lissabon. Dat komt dus door de controverse die ontstond door de politieke uitspraken van Paddy Cosgrave over het conflict tussen Israël en Hamas.

Hoskinson baalt dat het evenement een politieke lading kreeg. De oprichter van Cardano benadrukte zijn wens om te spreken over synthetische biologie en zich te richten op nieuwe ideeën en ervaringen. Helaas heeft het evenement zo een ongelukkige wending gekregen.

In een poging om een alternatief te bieden voor de duizenden bezoekers die hadden verwacht van de Cardano-oprichter te horen, kondigde Hoskinson aan dat hij binnenkort een vijf uur durende online Ask Me Anything (AMA) sessie zal organiseren.

Oorlogsmisdaad van Israel

De spanningen rondom het evenement escaleerden toen Paddy Cosgrave de reactie van Israël op de door Hamas geleide aanval op 7 oktober bestempelde als oorlogsmisdaad. Dit leidde tot oproepen tot een boycot van het evenement vanwege wat velen zagen als een ‘Pro Hamas’-standpunt.

In reactie op de kritiek bood Paddy Cosgrave zijn excuses aan, waarbij hij de gruwelijke aanval veroordeelde en zijn medeleven betuigde aan de families van de slachtoffers en de onschuldige levens die verloren gingen in het conflict.

Hoewel hij het recht van Israël erkende om zich te verdedigen en te bestaan, riep hij hen ook op om de aanpak van het conflict in overeenstemming te brengen met internationaal recht en de Conventies van Genève.

Ondanks de verontschuldigingen van Cosgrave vonden zijn uitleg echter geen brede acceptatie in de gemeenschap, waarbij velen zich nog steeds distantieerden van het evenement.

The post Organisator Web Summit noemt reactie Israël oorlogsmisdaad, Cardano trekt zich terug appeared first on BLOX | Nieuws.