Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, is optimistisch over de toekomst van crypto ondanks tegenslagen. Hij verwacht dit jaar zelfs een hoge adoptiesnelheid van Cardano in Afrika. De medeoprichter van Ethereum en oprichter van Cardano, was onlangs te gast bij Elisha Owusu Akyaw in aflevering 14 van Cointelegraph’s Hashing It Out-podcast. Hij was hier om de huidige stand van zaken in de crypto-industrie te bespreken en dieper in te gaan op Cardano. Hoskinson geeft zijn perspectief op recente gebeurtenissen in de sector, crypto-adoptie in Afrika en meer. Ook bespreekt hij enkele kwesties rondom Cardano, waaronder vertraagde updates.

Cardano staat

De show begint met Hoskinsons uitleg over waarom er behoefte was aan het creëren van Cardano. Hoskinson legt uit dat het creëren van een nieuw netwerk het opnieuw opbouwen van het netwerkeffect met zich meebrengt. Maar dat dat je in staat stelt om een onvervalste visie te hebben, wat nodig is voor wat Cardano van plan is. Over de huidige stand van het netwerk erkent Hoskinson dat het tijd kost om dingen voor elkaar te krijgen, met ongeveer 85% van de oorspronkelijke planning voltooid:

“Het kostte zeven jaar voor Cardano om van een idee naar een ecosysteem te groeien. We hebben al enkele enorme successen gezien, zoals de NFT-sector.”

De oprichter van Cardano benoemt de multichain-aard van de industrie. Hoskinson zegt dat eigenlijk alles multichain gaat, zelfs als het begint op Ethereum of Cardano. Hij gelooft dat om op te vallen tussen de verschillende blockchains, wanneer je het juiste product in de markt zet, je een geweldige gebruikerservaring neerzet en een ‘zachter’ onboarding-proces nodig hebt.

De weg vooruit is Afrika

Cardano heeft de afgelopen jaren kritiek gekregen vanwege aanhoudende vertragingen en netwerkupdates. Hoskinson schrijft deze tegenslagen toe aan “verkeerde technologiekeuzes en ambitieuze planning.”

Een ander interessegebied voor de meeste volgers van het project: de partnerschappen en samenwerkingen tussen Cardano en projecten in Afrika. Hoskinson verduidelijkt dat er verschillende lessen te leren zijn betreft het omgaan met corruptie en geopolitieke spanningen.

De oprichter van Cardano zegt verder ook dat hij heeft geconcludeerd dat het redelijker is om met bedrijven en individuen om te gaan dan met overheden. Hij wil de invloed van Cardano op het continent uitbreiden van Oost-Afrika naar West-Afrika, met Ghana als belangrijkste focus.

The post Oprichter van Cardano optimistisch over de toekomst van crypto appeared first on BLOX | Nieuws.