Billy Markus, een van de oprichters van de originele meme-cryptocurrency Dogecoin, heeft op X weer zijn mening gedeeld over de recente stijging van Bitcoin boven de $47.000 en waarom de prijzen van crypto’s zo rap veranderen.

Billy Markus, die samen met Jackson Palmer de originele meme-cryptocurrency Dogecoin creëerde, is een frequente gebruiker van Twitter en een gerespecteerde figuur binnen de cryptocurrency gemeenschap. Vandaag publiceerde hij een tweet waarin hij de redenen besprak waarom de Bitcoin-prijs kan stijgen en dalen. Dit gebeurde nadat ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency met meer dan 9% steeg en boven het niveau van $47.000 uitkwam. Op Twitter schrijft Markus content onder het pseudoniem “Shibetoshi Nakamoto.”

Met een korreltje zout

Markus staat bekend op Twitter om zijn scepticisme ten opzichte van cryptocurrency-investeringen en het handelen in crypto. In april vorig jaar vergeleek hij investeren in crypto in een van zijn tweets met “investeren in geestesziekte.” Wat betreft degenen die investeren in niet-vervangbare tokens (NFT’s), merkte hij op “NFT’s zijn een crypto-afgeleide. Dus het is als nog meer geestesziekte.”

Vandaag plaatste Billy Markus een tweet over een “veel gestelde vraag” over Bitcoin. De tweet stelt dat Bitcoin stijgt “nadat je verkoopt” en daalt “nadat je koopt.” Hij overwoog hierbij geen andere redenen of factoren; daarom lijkt het erop dat Markus niet gelooft in fundamentele of technische analyse van de cryptocurrency-markt. Of hij gelooft eenvoudigweg dat de meerderheid van de handelaren niet weet waarom Bitcoin stijgt of daalt.

Bitcoin Doorbreekt $47.000 voorafgaand aan mogelijke ETF-goedkeuring

Eerder vandaag steeg ‘s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin, met een enorme 8,93%, doorbrak de grens van $47.000 en eindigde op het niveau van $47.201. Een kleine correctie volgde op deze explosieve stijging, waardoor Bitcoin met 1,71% daalde naar het niveau van $46.461, waar het op het moment van schrijven van dit artikel wordt verhandeld. Bitcoin heeft daarmee aan het begin van 2024 een nieuw hoogtepunt bereikt dat niet meer is gezien sinds april van vorig jaar.

De belangrijkste aanjager achter de verbluffende en plotselinge prijsstijging is de hype rondom de spot Bitcoin ETF, die naar verwachting morgen, 10 januari, zal worden uitgegeven door de Securities and Exchange Commission-regulator. Elf grote Wall Street-bedrijven wachten op een beslissing over hun ETF-indieningen, die inmiddels meerdere keren zijn bijgewerkt op basis van de eisen van de SEC. Als de spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, wordt verwacht dat er miljarden Amerikaanse dollars naar Bitcoin zullen stromen, en de prijs zal naar verwachting naar een nieuw all-time high stijgen.

The post Oprichter Dogecoin deelt grappig inzicht over Bitcoin prijsstijging boven $47.000 appeared first on BLOX | Nieuws.