Dan Gambardello, oprichter van Crypto Capital Venture, vertelde woensdag wat zijn favoriete cryptocurrency is. Zijn voorkeur ligt bij cardano en dat komt niet als een verrassing. Hij heeft namelijk al veel tijd besteed aan het praten over deze munt.

‘Neem mijn meningen niet zo persoonlijk’

“Cardano is mijn favoriete crypto. Dat is waarom ik het zo veel behandel”, zo vertelde hij woensdag aan zijn kwart miljoen volgers. “Als dat ooit verandert, laat ik het je weten! Dit is mijn crypto reis, en ik ben het gewoon aan het documenteren. Neem mijn meningen of portfolio niet zo persoonlijk.”

Met die laatste opmerking wekt hij alleen niet bepaald veel vertrouwen. Dat is ook bijna onmogelijk als je altcoins zo hoog gaat prijzen, want daar moeten goede redenen voor zijn. “Cardano is mijn favoriete crypto, dat is waarom ik het zo veel behandel” is geen goede reden om cardano aan je portfolio toe te voegen. Dit was ook nog een mening die hij gaf voorafgaand aan de daling van gisteren.

Wat dan wel?

Fundamentals zijn natuurlijk wel een goede reden om een munt aan te schaffen. Daarom plaatste Gambardello gisteren een Twitter-poll uit om uit te vinden of de cardano-community meer geeft om de fundamentals van cardano of de ADA koers. Hier kwam een interessant resultaat uit.

De community van ADA laat zich meestal voluit horen op online platforms. De achtste munt van de wereld staat al jaren vertegenwoordigd in de top 10 van alle cryptomunten, maar de hype leek vaker over de prijs te gaan, dan over de fundamentele waarde.

Nu blijkt namelijk dat de cardano-community meer geeft over de fundamentele waarde van cardano. Deze groep won alleen niet met een verre voorsprong. Maar liefst 47,5% van de community geeft enkel en alleen om de koers. Wellicht dat dit percentage vandaag een paar dagen later anders zou zijn, aangezien het testnet van Cardano ‘catastrofaal is gebroken’.

Adoptie kan verhogen na hardfork

Op dit moment wordt ADA verhandeld voor een koers van ongeveer 0,54 dollar. De token zit al een aantal dagen in de lift, en steeg de afgelopen maand met 21%. Dit is nog steeds een groot verschil met de all time high die ADA vorig jaar maakte op 3,10 dollar. Cardano zou wellicht dichterbij kunnen komen na het lanceren van de nieuwe hardfork.

Binnenkort komt cardano met de Vasil hardfork. Hierdoor zou de schaalbaarheid van het Cardano-netwerk aanzienlijk verbeteren. Dit zou vervolgens moeten leiden tot hogere adoptie, als we de ontwikkelaar IOHK mogen geloven.

The post Oprichter Crypto Capital Venture: ‘Cardano (ADA) is mijn favoriete crypto’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.