Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, bijt van zich af. Hij was bezig met het reageren op mensen die zeiden dat Cardano een “nutteloze zwendel” is. Hier gebruikt hij een Ethereum vergelijking voor, het project waar hij vroeger aan heeft gewerkt.

Om deze situatie uit te leggen, is het belangrijk om nog even kort in de Merge te duiken van Ethereum; een evenement dat in de ogen van Hoskinson veel te laat gebeurd is.

Wat is de Merge?

Dit evenement zorgde ervoor dat de blockchain van Ethereum niet meer wordt beveiligd door miners (een protocol wat men Proof of Work (PoW) noemt), maar door ‘stakers’. Dit protocol noemt men Proof of Stake (PoS). Dit laatste is altijd al het protocol van Cardano geweest.

Bij Proof of Work waren er miners nodig, en bij Proof of Stake crypto gebruikers. Gebruikers van ADA en ETH kunnen hun tokens vastzetten voor een bepaalde periode (staking). Dit wordt vervolgens gebruikt om het netwerk draaiend te houden en transacties te valideren. De reden waarom crypto-holders dit zouden doen, is omdat ze hier een beloning voor krijgen.

Deze beloning zorgt ervoor dat er meer ADA en ETH in omloop komen. Dit wordt in het geval van Ethereum dus niet meer door miners gedaan.

Ethereum is te laat

Hoskinson heeft dus een tijdje bij de concurrent (ETH) gewerkt, en hij beweert dat hij tijdens zijn periode bij Ethereum al opperde om het protocol van Proof of Work naar Proof of Stake te krijgen. Terwijl veel Ethereum-holders nu blij zijn met de overstap van het netwerk, zegt Hoskinson dat het te laat is.

Hij stelde dat Ethereum al jaren geleden had moeten overstappen op Proof of Stake. Hoskinson zegt dan ook dat hij tijdens zijn periode bij Ethereum voortdurend kerningenieurs aan de mouw trok, maar hier werd geen gehoor aan gegeven.

“Mensen moeten echt volwassen worden en verder gaan”, zo vertelde de Cardano oprichter. “Het is een eerlijk spel om grote verschillen in protocolontwerp te bespreken,” schreef Hoskinson. “Ik heb er herhaaldelijk op gewezen dat de kerningenieurs van Ethereum de afgelopen vijf jaar Ouroboros volledig hebben genegeerd.” Hiermee wijst hij op een het Proof of Stake protocol dat Cardano gebruikt. Ouroboros is een milieuvriendelijk Proof of Stake protocol dat volgens het netwerk zeer schaalbaar en veilig is.

Nu zegt Hoskinson dat Ethereum “echt van technologie en gebeurtenissen uit 2014 lijkt te houden”.

Massale groei

Cardano heeft vorige week zijn Vasil-upgrade afgerond. Dit zorgt nu voor een verbeterde functionaliteit van het netwerk voor smart contracts (zelfuitvoerende contracten), snellere transacties en zorgt ervoor dat het netwerk sneller kan groeien.

De groei van Cardano is namelijk nog niet voorbij als het aan Hoskinson ligt. Hij beweert dat er nog geen massale adoptie is bereikt, en dit bereikt kan worden “zonder ook maar iemand van Bitcoin of Ethereum af te snoepen.”

The post Oprichter Cardano (ADA) haalt uit naar Ethereum (ETH): de Merge kwam te laat appeared first on BLOX | Nieuws.