NFT-marktplaats OpenSea ondersteunt het netwerk van Solana, waardoor het aanbod vele malen groter wordt. Daarnaast laat webbrowser Opera weten maar liefst acht blockchains te ondersteunen. Tijd om beide nieuwtjes onder de loep te nemen!

OpenSea en Solana

OpenSea heeft eindelijk bevestigd dat ze ondersteuning zal toevoegen voor NFT’s die op de Solana-blockchain zijn gemaakt. OpenSea onthulde het nieuws met een korte teaservideo die op zijn officiële Twitter-account werd geplaatst, waarbij de spot werd gedreven met het spervuur ​​van tweets die vroegen naar de naar plannen om Solana toe te voegen.

Bovenstaande video gaat over “het best bewaarde geheim in Web3.” Het belangrijkste nieuwtje uit de video is dat Solana-ondersteuning in april komt. Er werd geen specifieke datum genoemd, maar april begint vrijdag al.

Waarom is ondersteuning van Solana van belang? De meeste NFT’s worden gemaakt op de blockchain van Ethereum, maar Solana volgt daar vlak achter. Er zijn veel populaire NFT-collecties en het maakt het voor verzamelaars alleen maar makkelijker als deze op een marktplaats te verhandelen zijn.

De teaservideo van OpenSea toont NFT’s uit een aantal topcollecties op Solana, waaronder Solana Monkey Business, Aurory, Boryoku Dragonz, Catalina Whale Mixer en Degenerate Ape Academy.

OpenSea is momenteel de populairste marktplaats in de NFT-industrie en zorgt elke maand voor miljarden euro’s aan handelsvolume.

De toevoeging van Solana aan OpenSea kan leiden tot grote problemen bij Magic Eden, een andere NFT-marktplaats die de afgelopen week meer dan 90% van alle Solana NFT-verkopen heeft gehost.

Webbrowser Opera ondersteunt acht blockchains

Opera, een populaire webbrowser, heeft op hun website vandaag aangekondigd dat de browser ondersteuning toevoegt voor maar liefst acht nieuwe blockchain-netwerken. Het doel is om gebruikers makkelijker te laten werken met dApps.

De acht blockchains zijn:

  • Bitcoin
  • Polygon
  • Solana
  • StarkEx
  • Ronin
  • Celo
  • Nervos
  • IXO (Cosmos)

Vooral het toevoegen van Ronin is interessant, omdat deze werkt met de videogame Axie Infinity. Je zou dus via Opera je Axies kunnen checken. De integratie van meerdere blockchains en met name Layer 2s is bedoeld om niet afhankelijk te zijn van een enkele keten (of zoals Opera het noemt: ketenagnostisch).

“De gemiddelde internetgebruiker aarzelt misschien nog om met Web3 te ploeteren, maar met de integratie van Solana, Polygon en anderen in onze mobiele browser hebben ze nu toegang tot deze technologieën vanuit de veiligheid en vertrouwdheid van de browser die ze kennen ,” aldus Jorgen Arnesen, uitvoerend directeur Mobile bij Opera.

Crypto Browser Project van Opera

Daarnaast maakten ze bekend dat Polygon dApps nu beschikbaar in de nieuwe Web3-native browser genaamd Crypto Browser Project. Deze is te downloaden voor Mac, Android en Windows-computers. Dit betreft overigens wel een bètaversie, dus waarschijnlijk loop je mogelijk tegen buggs aan.

Het Crypto Browser Project is een zelfstandige browser met ingebouwde dApp-ondersteuning en non-custodial wallet. Dit betekent dat jij je private keys in beheer hebt. Het is nog niet bekend hoe Opera dit technisch gaat inrichten.

Opera is een van de oudste webbrowsers en bestaat al sinds 1995. De browser is populair vanwege de privacy functies, maar ook omdat de webversie een ingebouwde VPN heeft.

In 2018 lanceerde het bedrijf zijn eerste webbrowser met een geïntegreerde Ethereum-wallet en enkele basis Web3-ondersteuning, waardoor toegang werd geboden tot ERC-20-tokens die dApps aandrijven. Daarnaast worden ook ERC-721-tokens ondersteunt. Dit is de standaard voor het maken en verzamelen van digitale verzamelobjecten (NFT’s).

The post OpenSea biedt Solana NFT’s en Opera ondersteunt Bitcoin en Polygon appeared first on BTC Direct | Nieuws.