Bitcoin heeft moeite om boven de psychologische grens van $35.000 te stijgen. Intussen gebeurt er veel op de derivatenmarkt.

Er is een grote stijging te zien van de open interest (OI) op deze markt van futures- en optiehandel. De OI staat voor de waarde van de openstaande en/of lopende contracten, en dit aantal loopt dus op. Financieel commentator Tedtalksmacro denkt dat bitcoin hierdoor gaat stijgen:

Vandaag is bijna 10.000 BTC (~$350 miljoen USD) aan open interest toegevoegd. Vuurwerk soon!

De afgelopen maanden is er vaak veel volatiliteit in de markt op momenten van hoog niveau van open interest. Dat is ook goed te zien in onderstaande grafiek.

Zowel in maart, als halverwege juni als ook begin van vorige maand zagen we een spike in de prijs op het moment dat de OI toenam.

Momenteel is de totale Open Interest bijna $15,5 miljard. Analist James van Straten schrijft hierover:

“De CME exchange, die de voorkeur geniet van institutionele beleggers, heeft een nieuw record qua open interest bereikt, met 105.380 openstaande BTC-contracten, ter waarde van $3,68 miljard. Binance is nog iets groter, met een Open Interest van ongeveer 113.500 BTC.”

Verder:

“Deze trend wijst op een toenemende populariteit van bitcoin futures, wat duidt op een positieve verschuiving van het marktsentiment of een move in de richting van strategieën van investeerders die meer protective is.”

Analist Maarten Regterschot ziet ook een ontwikkeling in de derivatenmarkt. Hij ziet ook hoe de OI toeneemt en dat “certain apes” significante posities openen. Het is hem niet helemaal duidelijk of de recente stijging te danken is aan shorts of long-posities.

 

 


The post Open interest op bitcoin derivatenmarkt neemt toe appeared first on Bitcoinmagazine.nl.