Conflicten tussen landen worden anno 2023 niet alleen meer fysiek uitgevochten. Een goede bescherming tegen cyberaanvallen is tegenwoordig minstens net zo belangrijk als een sterk leger. Dat zien we bijvoorbeeld in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waar beide landen elkaar continu proberen te ontwrichten door middel van cyberaanvallen.

Digitale oorlogvoering is nog heel nieuw en elke dag wordt er weer wat nieuws bedacht of ontdekt. De Amerikaan Jason Lowery schreef echter wel een zéér opmerkelijke afstudeerscriptie. Volgens zijn academische boek “Softwar”, dat inmiddels al wekenlang de #1 bestseller op Amazon is, is Bitcoin mogelijk hét volgende grote digitale oorlogswapen.

Bitcoin kan een rol spelen in het verdedigen van digitale informatie

In het boek met de volledige naam “Software: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin” beschrijft de Amerikaanse Space Force officier Jason Lowery hoe Bitcoin een rol kan spelen in het verdedigen van digitale informatie.

Het boek stelt dat het proof-of-work systeem (dat ten grondslag ligt aan de validatie van bitcoin-transacties) kan worden gebruikt door militaire machten om niet-gewelddadige restricties op te leggen aan vijanden.

“Bitcoin zou theoretisch gezien een ‘softwar’ of electro cyber-defense-protocol kunnen vertegenwoordigen, niet alleen een elektronisch geldsysteem. Hoewel de meeste software computers alleen logisch kan beperken, kan bitcoin computers op een fysieke manier beperken.”

De amazon pagina van het Bitcoin boek Softwar

Het boek staat nu op de eerste plaats in de categorie “digital currencies” op Amazon. In de categorieën “technology” en “engineering” staat op het plaats nummer twee.

“Amerikaanse overheid loopt gevaar zonder bitcoin reserves”

Een van de meest opvallende bevindingen in het proefschrift van Lowery is dat de VS een gevaar loopt als het niet genoeg bitcoin reserves aanhoudt.

“Als de VS niet overweegt om bitcoin reserves in te slaan, of om de adoptie van bitcoin te omarmen, dan geeft het een cruciaal strategisch wapen op. Zo benadeelt het zichzelf in de wereldwijde machtsverhoudingen.”

Tot dusver lijkt de Amerikaanse overheid hier nog niet vanaf te weten, of het niet eens te zijn met Lowery, aangezien het dit jaar 41.000 in beslag genomen bitcoins wil verkopen. De waarde hiervan komt neer op zo’n 1 miljard dollar. De eerste 9.000 bitcoins werden op 14 maart al verkocht en de resterende bitcoins worden op drie verschillende andere momenten verkocht.

The post Oorlog voeren met Bitcoin? Volgens deze #1 bestseller op Amazon is het mogelijk appeared first on BLOX | Nieuws.