Afgelopen week berichtte Coindesk over de zorgwekkende financiële situatie bij Alameda Research, de investeringsarm van FTX CEO Sam Bankman-Fried. Op basis van deze cijfers lijkt het erop dat Alameda Research voor zijn financiële gezondheid volledig leunt op de FTX Token van FTX. Binance ruikt nu bloed en verklaarde FTX gisteren de oorlog door bij monde van CEO Chanpeng Zhao te verklaren dat het alle FTX Tokens in de verkoop gooit.

Oorlog tussen twee grootheden

Inmiddels is de oorlog tussen de twee beursgiganten ongeveer 24 uur aan de gang en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Binance lijkt te willen profiteren van de schijnbare zwakte op de balans bij Alameda Research en in het verlengde daarvan ook van zijn concurrent FTX. Sam Bankman-Fried reageerde op de commotie door te stellen dat FTX voldoende assets heeft om alle klant-tegoeden te dekken.

“We verwerken ieder opnameverzoek en dat zullen we blijven doen”, aldus Sam Bankman-Fried. Vooralsnog lijkt het erop dat de tegoeden van de klanten van FTX in ieder geval veilig zijn. Laten we hopen dat dit inderdaad het geval is, want voor de industrie zou het omvallen van FTX een slechte zaak zijn.

De paniek in de markt is er in ieder geval niet minder om. Op het moment van schrijven handelt de FTX Token op een koers van 17,92 euro. Daarmee staat het voor de afgelopen 24 uur op een min van 20,71 procent. Momenteel is alles nog gebaseerd op speculatie en kan alleen de tijd ons leren hoe de vork in de steel zit.

Binance wijst aanbod FTX af

Als reactie op de beslissing van Binance om al zijn FTX Tokens te liquideren, bood Alameda Research middels CEO Caroline Ellison aan om de tokens voor 22 dollar per stuk over te nemen. Gezien de huidige koers had Binance dat aanbod moeten accepteren, maar Changpeng Zhao gaf al snel aan daar geen interesse in te hebben.

“Ik denk dat we op de vrije markt blijven”, aldus Changpeng Zhao in reactie op het aanbod van Caroline Ellison. Hiermee maakt hij duidelijk dat het Binance niet gaat om het geld, maar om de kans om de concurrentie bij FTX flink pijn te doen. Binance is op oorlogspad en wil de markt hiermee laten zien wie er de baas is.

Strategie van Binance werkt

Vooralsnog lijkt die strategie van Changpeng Zhao en Binance te werken. Sinds de problemen bij FTX aan het licht kwamen, verloor de beurs voor 451,5 miljoen dollar aan stablecoins. Binance daarentegen profiteert juist van de malaise, want het beursplatform van Changpeng Zhao mocht juist 411,5 miljoen dollar aan stablecoins verwelkomen.

Investeerders lijken eieren voor hun geld te kiezen en verlaten massaal het beursplatform van FTX. Niemand weet op dit moment hoe FTX er daadwerkelijk voorstaat, dus wat dat betreft lijkt het verlaten van het platform de meest veilige keuze.

Interessant genoeg lijken 290 miljoen dollar van die stablecoins richting een adres van Alameda Research op Binance gestuurd te zijn. De kans is aanwezig dat Alameda Research hiermee de eigen FTX Token wil opkopen bij Binance, om de koers nog enigszins te ondersteunen. 

The post Oorlog tussen FTX en Binance: FTX Token (FTT) daalt ruim 20 procent appeared first on BLOX | Nieuws.