Ook MicroStrategy, het pro-Bitcoin bedrijf onder leiding van Michael Saylor, is het nieuwste slachtoffer geworden van een grootschalige hack. Het X-account van het bedrijf werd gehackt, resulterend in een neppe post die het crypto-token $MSTR promootte richting zijn 196.500 volgers. De hack leidde tot een verlies van maar liefst $440.000 voor bedrogen gebruikers die hun wallets aan de aankondiging koppelden.

Frauduleuze post en verlies

In de nu verwijderde post kondigde MicroStrategy’s Michael Saylor een Ethereum-token genaamd $MSTR aan, met vermeende steun van MicroStrategy’s Bitcoin-reserves. Gebruikers werden aangemoedigd om hun wallet aan de link te koppelen om gratis $MSTR te claimen. Dit heeft volgens blockchain-onderzoeker ZachXBT tot ruim $440.000 aan verliezen geleid voor slachtoffers die in de val zijn getrapt.

Toenemende trend van hacks

Deze hack is slechts een voorbeeld van een groeiende trend waarbij hackers toegang krijgen tot vertrouwde accounts in de crypto-industrie om het vertrouwen van volgers te misbruiken en fondsen te stelen. Eerdere slachtoffers van dergelijke aanvallen zijn onder andere Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin en mogelijk de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Waakzaamheid is cruciaal

Met dergelijke hacks die steeds vaker voorkomen, is het essentieel voor crypto beleggers om extra waakzaam te zijn en verdachte activiteiten te vermijden. Het delen van persoonlijke informatie of het koppelen van wallets aan verdachte links kan leiden tot enorme financiële verliezen.

The post Ook Michael Saylor’s MicroStrategy wordt slachtoffer van een hack: $440K gestolen! appeared first on BLOX | Nieuws.