De spot bitcoin exchange traded fund (ETF) van Invesco en Galaxy Digital is genoteerd op de website van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC).

Notering DTCC

Het is weer een klein stapje voorwaarts in proces tot goedkeuring van de Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO). Volgens Cointelegraph is de spot-ETF ergens in de afgelopen zes dagen aan de lijst toegevoegd.

Eerder gebeurde al hetzelfde met de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, die ook aan de DTCC genoteerd was. Het zorgde voor een grote prijsstijging van bitcoin tot boven de $35.000. Deze opwinding bleek onterecht, omdat het niet per se betekent dat er goedkeuring van het bitcoinfonds komt.

Een toevoeging aan de ETF-productenlijst op de DTCC garandeert geen goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De ETF van iShares werd niet veel na het nieuws ook van de website afgehaald.

Een woordvoerder van de DTCC verklaarde dat het toevoegen van een effect aan het NSCC Securities Compliance File als voorbereiding op de lancering van een nieuwe ETF een standaardpraktijk is:

β€œDat een ETF op de lijst verschijnt is geen indicatie voor lopende processen or regelgeving omtrent eventuele goedkeuring.”

BTCO, die gezamenlijk door Invesco en Galaxy Digital worden beheerd, werd op 21 juni opnieuw leven ingeblazen. Samen met onder andere BlackRock, ARK Invest, Bitwise, WisdomTree, Valkyrie, VanEck en Fidelity wachten ze nu op uitsluitsel.

Ook Grayscale is nog in de race met hun GBTC Trust, waarvoer de rechter onlangs een uitspraak deed. Daarover zou morgen (donderdag 2 november) wel eens uitsluitsel kunnen komen. De vermogensbeheerder kreeg gelijk van de rechter in een zaak tegen de SEC.


The post Ook ETF van Invesco en Galaxy Digital genoteerd op website van DTCC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.