Een hiervoor onuitgebrachte versie van het nummer “Let’s Dance” van de wereldster David Bowie is komen bovendrijven als onderdeel van een zeldzame non-fungible token (NFT) collectie. Gala Music kondigt via Twitter aan dat het op deze manier de 40e verjaardag van de beroemde plaat van David Bowie wil vieren. Alle opbrengsten gaan naar MusiCares, een stichting die steun biedt aan muzikanten.

Wat is Gala Music?

Gala Music is een zusterbedrijf van de Web3-startup Gala Games, die een samenwerking zijn gestart met de muziekproducent Larry Dvoskin en uitgever Warner Chappel Music. Dit om de nog nooit eerder uitgebrachte plaat op de markt te brengen in de vorm van een NFT-collectie.

David Bowie ontwikkelde een indrukwekkende discografie. Met onder meer 27 studioalbums, 11 live-albums, vier soundtracks en 128 singles in zijn volledige carrière. Ondanks zijn overlijden in 2016, heeft de zanger dus nog tenminste één onuitgebrachte plaat.

Gala Music is van plan om 3.003 NFT’s uit te brengen om een op David Bowie geïnspireerd kunstwerk op de markt te brengen. Het idee is om de collectie op 14 april te lanceren, precies veertig jaar na de originele lancering van “Let’s Dance.”

Iedere NFT geeft de eigenaar daarvan exclusieve toegang tot het onuitgebrachte nummer van David Bowie, waar hij samen met Dvoskin aan werkte in 2002.

Wat moet dat kosten?

De ruim 3.000 David Bowie NFT’s worden geveild zonder bodemprijs. Wat dat betreft is het lastig om te voorspellen wat je precies moet betalen om de tokens te kunnen bemachtigen. De opbrengsten gaan in ieder geval naar het goede doel.

Deze op David Bowie geïnspireerde NFT-collectie is overigens niet de eerste die de naam van de wereldster koppelt aan crypto. Eerder in september 2022 werkte het nalatenschap van de zanger al samen met OpenSea, de populaire NFT-marktplaats.

Destijds ging het om de introductie van een NFT-verzameling met de naam “Bowie on the Blockchain” om geld op te halen voor het goede doel. Die collectie kwam de ontwikkelaars echter op behoorlijke kritiek te staan. De fans van Bowie zijn van mening dat deze stap niet in lijn is met de principes en overtuigingen van de zanger zelf.

The post Onuitgebrachte plaat van David Bowie komt alsnog uit als NFT appeared first on BLOX | Nieuws.