Uit een recente enquête blijkt dat vrienden en FOMO (Fear of Missing Out) nieuwe investeerders hebben aangespoord om in 2022 cryptocurrency te kopen. Een onderzoek van de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority toonde aan dat nieuwe crypto-investeerders meer de neiging hadden om zich te laten leiden door de aanbevelingen van vrienden, vergeleken met investeerders in aandelen of obligaties.

‘Friend suggestion’

De invloed van vrienden en de angst om iets mis te lopen waren enkele van de belangrijkste redenen waarom investeerders in 2022 voor het eerst crypto kochten. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Investor Education Foundation van de United States Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) en werd eind april gepubliceerd.

Hieruit bleek dat een groot deel (31%) van de nieuwe investeerders in cryptocurrency ‘friend suggestion’ noemde als belangrijkste reden voor hun overstap naar crypto. Dit percentage is veel hoger dan de 8% van nieuwe beleggers in aandelen of obligaties. Dit suggereert mogelijk dat er ‘een sociaal element is bij het beleggen in cryptocurrency dat niet zo duidelijk naar voren komt bij het beleggen in aandelen of obligaties’, aldus FINRA.

Volatiliteit géén belangrijke factor

Een andere belangrijke reden voor nieuwe investeerders om de cryptomarkt te betreden was de mogelijkheid om ‘met kleine bedragen te beginnen’. Dit was met 24% de op een na belangrijkste reden, vergelijkbaar met aandelen- en obligatiebeleggers. Opmerkelijk is dat hoewel de volatiliteit van de cryptomarkt vaak wordt besproken als een reden waarom sommige mensen aarzelen om in cryptocurrency te investeren, dit géén belangrijke factor lijkt te zijn voor nieuwe investeerders.

Deze enquête laat zien dat sociale invloeden een belangrijke rol kunnen spelen bij het beleggen in cryptocurrency. Dit is met name het geval bij nieuwe investeerders. Het is waarschijnlijk dat deze trend zich zal voortzetten naarmate de populariteit van cryptocurrency blijft groeien en meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze markt. Als gevolg hiervan zouden cryptocurrency-bedrijven kunnen profiteren van het bevorderen van een meer sociaal gerichte aanpak bij het aantrekken van nieuwe investeerders.

The post Onderzoek: nieuwe investeerders kochten in 2022 vooral crypto dankzij vrienden en FOMO appeared first on BLOX | Nieuws.