We kunnen al voor langere tijd niet meer om cryptocurrency’s heen. De populariteit van de digitale munten markt is de afgelopen jaren zo hard gestegen, dat de waarde niet meer te vergelijken is met 10 jaar geleden. Maar wat is de reden dat investeerders deze munten nog steeds vasthouden?

Ondanks dat een hoop van deze antwoorden vast zelf te bedenken zijn, is het altijd mooi om te zien dat onderzoeken dit kunnen bevestigen. Dit jaar is er namelijk een onderzoek uitgekomen vanuit de Amerikaanse Federal Reserve, die hier een uitspraak over kan doen.

Dit onderzoek, genaamd Federal Reserve’s 2022 Diary of Consumer Payment Choice, schijnt zijn licht op de cryptomarkt en geeft ons drie redenen waarom investeerders crypto’s aanhouden.

Grote potentiële investering

Dit is misschien wel de grootste reden voor investeerders om hun fiat om te zetten in crypto. De overgrote meerderheid van de individuele beleggers bezit cryptocurrency’s omdat ze geloven dat het een goede investering is. Dat is ook niet gek als je kijkt naar de winsten die de afgelopen jaren behaald zijn.

Twee derde van de beleggers (ongeveer 67%) bezit crypto enkel en alleen vanuit een beleggingsperspectief, en of dat goed of fout is mag je zelf uitmaken. Er zijn namelijk genoeg positieve, maar ook negatieve verhalen over beleggen in crypto. Een investering in crypto brengt – net als aandelen – altijd risico’s met zich mee.

Slechts 0,3% van de respondenten zei dat ze het gebruiken om goederen en diensten te kopen. Dit betekent automatisch dat Bitcoin groter is in het opzicht van waardeopslag, dan dat van betaalmiddel.

Nieuwe technologieën

Een andere reden om crypto te bezitten is dat beleggers blootstelling omtrent nieuwe technologieën. 20,7% van de beleggers geeft ‘nieuwe technologieën’ als reden om cryptocurrency’s aan te houden.

Wat dit betekent voor de investeerders verschilt per crypto en per individu. In het geval van Ethereum kan je zelfs actief bijdragen aan het onderhouden van de blockchain door jouw Ethereum te staken. Vervolgens krijg je hier ook een vergoeding voor.

Wantrouwen

Niet iedereen is even goed te spreken over de overheid en dat geldt ook in de Verenigde Staten. 1,6% van de Amerikaanse beleggers heeft geen vertrouwen in de overheid of in de Amerikaanse dollar. Dit is geen groot aantal vergeleken met de investeerders die puur op winst uit zijn.

Maar toch weerspiegelt dit de overtuiging van beleggers dat de Amerikaanse overheid niet alleen maar voorstanders heeft. Uit protest wordt er daardoor vaak voor Bitcoin gekozen, omdat deze – in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar – niet tot in de oneindigheid bijgedrukt kan worden.

Meerdere onderzoeken

Dit onderzoek kan een beetje afwijken van andere onderzoeken. Het is daarom goed om deze ook eens te bekijken. Eén voorbeeld is het onderzoek dat CoinGecko eerder dit jaar uitbracht.

“Onze recente studie toont aan dat van de 10 mensen die crypto kopen, minstens 6 dat ook doen vanwege het nut, de technologie en het vermogen van de crypto om de gevestigde orde te verstoren”, zo berichtte Coin Gecko eerder dit jaar.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Onderzoek geeft antwoord: waarom koopt men crypto? appeared first on BLOX | Nieuws.