We schrijven al een paar maanden over de mogelijke lancering van een Bitcoin ETF. Deze berichtgeving is voornamelijk vanuit de aanbodkant, maar hoe zit het met de vraag vanuit de markt? Willen grote investeerders wel geld kwijt aan een Bitcoin ETF?

Marktonderzoek naar Bitcoin ETF

De bedrijven en fondsen die een Bitcoin ETF willen aanbieden, hebben uiteraard hun marktonderzoek verricht (toch?). Deze onderzoeken zullen ze natuurlijk niet publiceren, want daarmee speel je concurrenten in de kaart.

Toch kan je er met grote zekerheid vanuit gaan dat bedrijven zoals assetmanagers zoals BlackRock geen aanvraag bij de SEC indienen zonder dat ze er zeker van zijn dat er vraag is naar een Bitcoin ETF.

Na goedkeuring wil 88% van adviseurs investeren

Naast de geheime marktonderzoeken van deze bedrijven, zijn er gelukkig ook openbare bronnen beschikbaar. Uit een recent onderzoek blijkt dat 88% van de adviseurs van plan is in BTC te investeren, maar alleen na de goedkeuring van spot-Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Deze conclusie komt uit de zesde jaarlijkse ‘Bitwise/VettaFi 2024 Benchmark Survey of Financial Advisor Attitudes Toward Crypto Assets.’ Hieruit kan je concluderen dat ondanks het groeiende enthousiasme voor cryptocurrency’s onder klanten, een aanzienlijk aantal financiële adviseurs voorzichtig blijft.

39% van adviseurs verwacht Bitcoin ETF

Opvallend is dat slechts 39% van de adviseurs verwacht dat een spot Bitcoin ETF in 2024 wordt goedgekeurd. Dit staat in schril contrast met het bullish sentiment van ETF-analisten die een waarschijnlijkheid van 90% op goedkeuring in januari schatten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de toegang tot crypto voor adviseurs beperkt blijft, waarbij slechts 19% de mogelijkheid meldt om crypto via klantaccounts te kopen. Maar eenmaal belegd blijven adviseurs vaak betrokken: 98% van degenen die zich momenteel richten op cryptovaluta is van plan hun blootstelling in 2024 te behouden of te vergroten.

The post Onderzoek: 88% van financiële adviseurs wil investeren in Bitcoin ETF appeared first on BLOX | Nieuws.