Een kleinschalig onderzoek onder financiële managers heeft uitgewezen dat 5 procent van de bedrijven van plan is dit jaar in bitcoin te investeren. En nog eens 11 procent geeft aan dat ze dit tegen 2024 zouden kunnen doen.

Reactie op Tesla

Het onderzoek van Gartner is een reactie op het nieuws dat Tesla 8 procent, of 1,5 miljard dollar van zijn kasreserve, in bitcoin heeft geïnvesteerd. MicroStrategy Inc., die ook grote bedragen in bitcoin heeft geïnvesteerd, kondigde gisteren een converteerbare obligatie-aanbieding van 600 miljoen aan. Het doel is om met de opbrengst nog meer bitcoin te kopen.

De 77 respondenten, waaronder 50 CFO’s (Chief Financial Officers) en andere hooggeplaatsten, lieten zien dat de respons per branche verschilt. De technologiesector toonde de meeste aantrekkingskracht op bitcoin, waarbij 50 procent van de respondenten uit deze branche verwachtten de cryptocurrency in de toekomst te kopen. Het maakt ook geen verschil hoe groot de organisatie is.

Volatiliteit en afwachten

Hoewel de meerderheid van de ondervraagden (84%) hun zorgen uiten over het financiële risico dat voortkomt uit de hoge volatiliteit van bitcoin, lijkt het er ook op dat velen een afwachtende houding aannemen naarmate de markt zich ontwikkelt. Meer dan 70% gaf aan dat een van de belangrijkste dingen die ze willen weten, is wat anderen met bitcoin doen. Bijna hetzelfde aantal wil meer horen van toezichthouders om meer te leren over de risico’s.

Alexander Bant, hoofd onderzoek van Gartner:

‘Het is belangrijk om te onthouden dat dit een opkomend fenomeen is in de lange tijdlijn van bedrijfsmiddelen. Financiële leiders die de taak hebben de financiële stabiliteit te waarborgen, zijn niet geneigd speculatieve sprongen te maken op onbekend terrein.’

Veel zorgen en risico’s

Andere zorgen waren onder meer de risicoaversie van het bestuur (39%), trage acceptatie als een geaccepteerde vorm van betaling (38%), gebrek aan begrip (30%), cyberrisico’s (25%) en complexe boekhoudkundige behandeling (18%).

Bron: Gartner

Hoewel het moeilijk is om statistisch significante resultaten te trekken uit zo’n kleine steekproef, is het vermeldenswaardig hoe grote investeringen van bedrijven van invloed zouden zijn op bitcoin. Er is namelijk nog voldoende geld in kas van ontzettend veel progressieve bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Apple en Amazon.

Alle beetjes helpen

Alleen al de technologiesector zou minstens 640 miljard dollar kunnen investeren, als ze bijna all in zouden gaan. De praktijk laat echter zien dat de meeste bedrijven een klein percentage toewijzen aan bitcoin.

Investeringsmaatschappij ARK Invest suggereerde eerder deze maand dat als alle S&P 500-bedrijven 1 procent van hun geld zouden toewijzen aan bitcoin, de prijs van het digitale activum met ongeveer 40.000 USD zou stijgen. Maar waarom daar stoppen?

ARK beweert dat als bedrijven 10 procent van hun reserves in bitcoin steken, de koers met 400.000 dollar zal toenemen.

The post Onderzoek: 5% van managers van bedrijven is van plan bitcoin te kopen in 2021 appeared first on BTC Direct | Nieuws.