Weet je nog wat dit is? Dit zijn diamond hands, deze emoji’s worden gebruikt om aan te geven dat investeerders een rotsvast geloof blijven houden in hun crypto. Ondanks wat de koers doet. Uit onderzoek blijkt dat Litecoin-houders wel heel erg diamanten handen hebben.

Litecoin staat in de min, maar investeerders blijven vast houden

Litecoin is een van de weinige coins die er dit jaar negatief opstaat. Sinds 1 januari is de waarde gedaald met 3%. Toch lijkt dat de investeerder niet te deren, zij lijken er voor de lange termijn in te zitten.

Volgens IntoTheBlock, een platform dat data uit de blockchain analyseert, hebben Litecoin-houders één van de langste bewaartermijnen van alle digitale assets. Gemiddeld houden ze hun Litecoin 2,4 jaar vast, wat vergelijkbaar is met Bitcoin.

Hoewel het rond Litecoin wat rustiger is dan bij andere crypto’s, blijft het geloof in de toekomst sterk. Sterker nog, meer dan 20% van de Litecoin-adressen bezit hun munten al langer dan vijf jaar.

Aanhouder wint veel

De cryptowereld staat erom bekend dat langdurig vasthouden aan digitale assets kan lonen. Uit het verleden blijkt dat geduldige investeerders die jaren, in plaats van maanden, vasthouden vaak de grootste winsten behalen.

Wie zijn Litecoin vandaag zou verkopen na ze vijf jaar onaangeroerd te hebben gelaten, zou bijna 80% winst maken.

Hoewel dit minder is dan bij andere top crypto’s als Bitcoin en Ethereum, laat het wel zien dat Litecoin ondanks de daling ten opzichte van zijn piek, nog steeds winstpotentieel heeft.

Wat is Litecoin ook alweer?

Litecoin is in 2011 gelanceerd door Charlie Lee, een voormalig Google-medewerker. Hij was geïnspireerd door Bitcoin, maar wilde een snellere en efficiëntere digitale munt creëren. Litecoin is dan ook een “fork” van Bitcoin, wat betekent dat het de basiscode van Bitcoin gebruikt, maar met enkele belangrijke aanpassingen.

The post Ondanks slechte koers, heeft Litecoin de trouwste investeerders appeared first on BLOX | Nieuws.