Een recente blogpost van 0xTrends onthult opmerkelijke trends in de wereld van stablecoins, waarbij deze digitale munten qua waardeoverdracht op de blockchain de traditionele grootmachten Bitcoin en Ethereum voorbijstreven. Uit deze analyse komen vier essentiële inzichten naar voren.

1. Voorsprong van Stablecoins in Waardeoverdracht

In de maand november zagen we een opvallende verschuiving: stablecoins genereerden een hoger onchain overdrachtsvolume dan Bitcoin en Ethereum. Met een indrukwekkende $914 miljard in stablecoin-transacties overtrof dit de $869 miljard van Bitcoin en de $155 miljard van Ethereum.

2. Ethereum en Tron als Belangrijkste Kanalen

De grootste volumes in stablecoin-overdrachten werden geregistreerd op het Ethereum-netwerk, met $443 miljard, en op Tron, dat volgde met $358 miljard. Andere ketens zoals Arbitrum en BSC noteerden aanzienlijk lagere volumes, met respectievelijk $48 miljard en $38 miljard.

3. Toename van Stablecoin Wallets Ondanks Bearmarkt

Ondanks de huidige neergang in de cryptomarkt blijft het aantal wallets dat stablecoins verstuurt, maandelijks stijgen. Dit illustreert de groeiende aantrekkingskracht en het vertrouwen in stablecoins als een veilige haven in turbulente tijden.

4. Stablecoins Naderen Visa in Transactievolume

Een andere belangrijke ontdekking is dat het kwartaalvolume van stablecoin-transacties nu al 56% bedraagt van het transactievolume van Visa, wat de opkomst en integratie van stablecoins in het wereldwijde financiële landschap benadrukt.

De blogpost belicht tevens innovatieve producten binnen de stablecoin-sector, zoals ‘Accrue’, een app voor grensoverschrijdende betalingen in Afrika, ‘Daimo’, een gebruiksvriendelijke zelfbewaringswallet voor stablecoins, en ‘Bridge’, een API die het converteren tussen stablecoins en fiatgeld vereenvoudigt voor ontwikkelaars.

Deze analyse van 0xTrends toont aan hoe stablecoins niet alleen in populariteit groeien, maar ook fundamenteel de manier veranderen waarop we naar digitale financiën en waardeoverdrachten kijken.

In een tijdperk waarin stablecoins nieuwe mogelijkheden creëren voor efficiëntere, kosteneffectievere en transparantere transacties, staan we aan de vooravond van een significante evolutie in de wereld van digitale financiën.


The post On-chain update: Stablecoins populairder dan Bitcoin en Ethereum voor transacties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.