Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Mykhailo Fedorov, de minister van digitale transformatie van Oekraïne, zou vandaag spreken op de conferentie, maar dit ging niet door.

Wie is Fedorov?

Fedorov bericht al sinds het begin van het Rusland-Oekraïne conflict over crypto-donaties in deze oorlog. Hij vindt het belangrijk dat iedereen leert over Bitcoin.

Hij vroeg vooral in in het beginstadium van het conflict om crypto te doneren aan non-gouvernementele organisaties. Zelfs Vitalik Buterin, de in Rusland geboren oprichter van Ethereum, doneerde hierdoor zelf 5 miljoen dollar aan Ethereum. Hiervan werden nodige middelen gekocht om Oekraïne door de oorlog te helpen.

Waar is hij?

Tot nu toe is nog niet bekend waarom hij niet sprak op Bitcoin Amsterdam. Het zou een interessante mogelijkheid zijn geweest om de bezoekers iets te vertellen over Bitcoin educatie in zijn land.

De minister heeft tot nu toe nog niks laten weten op X (voormalig Twitter) en de presentatoren van de live booth zeggen tot nu toe nog niks over zijn absentie. De redactie van BLOX heeft Bitcoin Amsterdam benaderd waarom hij niet is op komen dagen, maar vooralsnog geeft de conferentie geen reactie.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Oekraiense minister spreekt toch niet op Bitcoin Amsterdam appeared first on BLOX | Nieuws.