De Bitcoin halving komt steeds dichterbij. Kunnen we door te kijken naar eerdere halvings voorspellen wat er met de koers gaat gebeuren?

Bij Bitcoin worden om de vier jaar de beloningen voor miners gehalveerd. Dit betekent dat er minder nieuwe Bitcoins bijkomen. En dat kan volgens velen leiden tot een flinke stijging van de prijs.

Kijk maar naar het verleden.

Stijging na elke Bitcoin halving

De geschiedenis leert dat de prijs van Bitcoin positief reageert tijdens de cyclus die begint met de halvering. Dit is precies wat Satoshi Nakamoto voor ogen had toen hij de code schreef voor de halving. De productie van nieuwe Bitcoins wordt immers gehalveerd, en als de vraag naar de actief gelijk blijft of toeneemt, zou de koers ook moeten stijgen.

De eerste halvering vond eind november 2012 plaats en verlaagde de productie van 50 BTC naar 25 BTC per blok. Volgens een tweet van crypto-analist Mags was de prijsactie van de cryptocurrency behoorlijk traag op de dag van het evenement.

In de maanden die volgden was er echter sprake van een enorme bull run. Bitcoin steeg met 9.500% in iets meer dan een jaar en ging van 12 dollar naar 1.166 dollar.

Korte daling, flinke knal omhoog

Bij de volgende halving in juli 2016, daalde de blokbeloning met nog eens 50% tot 12,5 BTC. De koers van Bitcoin bleef ook rustig op de dag van het evenement, maar daalde binnen de eerste week met bijna 30%.

Dat was van korte duur, in de daaropvolgende vijfhonderd dagen kwam Bitcoin weer op gang kwam. Er volgde een stijging van 4.100% steeg, van 470 dollar naar het toenmalige hoogste punt ooit van bijna 20.000 dollar. Iedereen die deze periode mee heeft gemaakt weet wat voor gekkenhuis het was.

Op 11 mei 2020, vlak na de door COVID-19 veroorzaakte crash, vond de derde halvering plaats. Bitcoin maakte toen een wilde rit en was in de dagen voorafgaand aan de halving met ongeveer 17% gedaald.

De daaropvolgende bull run begon niet onmiddellijk, maar toen deze eenmaal aantrok, steeg de Bitcoin koers van ongeveer 8.700 dollar naar de ATH van november 2021 van 69.000 dollar. Bitcoin steeg dus 700%.

Wat kan je verwachten van Bitcoin koers?

Bij de vorige halvings bereikte Bitcoin een nieuwe all time high na de halving. Wat anders is aan de komende halvering is dat Bitcoin zijn vorige recordhoogte al heeft gebroken en begin maart een nieuwe recordhoogte van iets minder dan 74.000 dollar aantikte.

Gaat het Bitcoin lukken om nog een record te verbreken na de halving?

The post Nog maar twee weken: dit is wat Bitcoin koers deed bij vorige halvings appeared first on BLOX | Nieuws.