De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong zal in mei richtlijnen vrijgeven voor het crypto-licentiekader. Julia Leung, voorzitter van de SFC van Hong Kong, maakte dit bekend vanochtend vroeg bekend.

De nieuwe wetgeving vereist dat cryptoplatforms zich registreren bij de autoriteiten van de stad, net als hoe het in Nederland geregeld is. Het nieuwe regelgevingskader gaat op 1 juni 2023 in.

Crypto voor consumenten

De wet maakt het voor gelicentieerde beurzen mogelijk om cryptocurrency-handel aan te bieden aan consumenten. Het is de bedoeling van Hong Kong om een financieel centrum voor cryptocurrency in Azië te worden.

Hong Kong wil zich ontwikkelen als financieel centrum voor cryptocurrency in Azië. Hashkey en OSL bieden al crypto-handelsdiensten aan onder toezicht van de SFC van Hong Kong.

Bank uit Hong Kong

Na de Amerikaanse bankencrisis zoeken verschillende cryptobedrijven nieuwe bankpartners. Dit probleem zou in Hong Kong kunnen worden opgelost omdat de banksector van de stad cryptobedrijven ondersteunt. Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van Binance, zei dat meer fondsen naar Hong Kong zouden verhuizen omdat banken in de regio crypto ondersteunen.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom registratie goed is, maar ook waarom het slecht is. Daar gaan we nu niet op in. Maar het heeft wel meteen reallife gevolgen.

Crypto beurzen worden lokaal

Zo heeft cryptobeurs Bitget aangekondigd hun diensten niet meer in Hong Kong aan te bieden vanwege deze nieuwe wetgeving. In plaats daarvan openen ze een lokale tak genaamd BitGetX HK. Dit is hoe meerdere cryptobedrijven omgaan met regelgeving, met een juridische afsplitsing die gericht is op een specifiek rechtsgebied. Binance, Coinbase en wijlen FTX hebben dat ook.

Naast Bitget hebben andere buitenlandse beurzen ook aangekondigd dat ze gebruikers in Hong Kong zullen beperken vanwege wettelijke eisen. Het is nog onduidelijk of deze beurzen in de toekomst een licentie zullen aanvragen en hun diensten zullen hervatten. Veel bedrijven vinden het registratieproces veel te streng.

China en Hong Kong zijn terug

Aan de andere kant, het mooie aan deze registratie is dat bedrijven op het vasteland van China hier ook gebruik van kunnen en mogen maken. Een volledig open Hong Kong betekent dat geld uit China gemakkelijk naar crypto kan vloeien, ook al blijft het verbod op crypto voor individuen op papier bestaan.

The post Nog een maand: geld uit Hong Kong en China klaar om cryptowereld te bestormen appeared first on BLOX | Nieuws.