Op woensdag 2 augustus is het zover en ondergaat Litecoin (LTC) de derde halving in zijn geschiedenis. Met die halving daalt de blokbeloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok van de huidige 12,5 naar 6,25 Litecoin per blok. Hiermee daalt de inflatie van Litecoin dus met 50 procent; is dit het ideale moment om het kleine broertje van Bitcoin te kopen?

Grote wallets kopen Litecoin

Als we de analisten van het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan kopen de grotere wallets op dit moment agressief Litecoin in. Wallets met een balans van tussen de 9.500 dollar en 950.000 dollar zitten op dit moment in de accumulatie-modus of inkoopmodus, zoals Santiment dat noemt.

Sinds 14 juni kochten investeerders die Santiment als “dolfijnen” en “haaien” kwalificeert voor een totaal van 205.400 Litecoin in. Tegen de huidige koers gaat dat om een bedrag van ongeveer 19 miljoen dollar.

Dat zijn niet de bedragen die heen en weer vliegen op de blockchain van Bitcoin, maar vergeet niet dat de market cap van Litecoin (6,8 miljard dollar) ongeveer 84 keer in die van Bitcoin past.

Dat bedrag van 19 miljoen dollar binnen Litecoin staat op Bitcoin dus gelijk aan een bedrag van 1,59 miljard dollar. Wat dat betreft kunnen we stellen dat er veel investeerders zijn die momenteel bullish zijn over Litecoin, waarschijnlijk vanwege de aanstaande halving.

Lage verwachtingen voor Litecoin

Gek genoeg zijn de verwachtingen bij de analisten over de Litecoin Halving niet zo hooggespannen. In het verleden presteerde de Litecoin koers namelijk helemaal niet zo goed na een halving. Wat je vaak zag was dat de koers in aanloop naar de halving opliep, om daarna vervolgens een daling in te zetten.

De analisten van CoinCodex voorspellen bijvoorbeeld een daling van ongeveer 25 procent voor Litecoin na de halving van 2 augustus. Daarmee zou de munt het jaar eindigen op een koers van om en nabij de 69 dollar per munt.

Dat zou vooral voor de investeerders die nu inkopen een behoorlijke teleurstelling zijn. Maar als wij de afgelopen jaren iets geleerd hebben over de financiële wereld, dan is het wel dat zekerheid niet bestaat.

Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Het kan zomaar zijn dat Litecoin dit jaar na de halving juist verrassend uit de hoek komt en enorme stijgingen laat zien. Uiteindelijk is er niemand die jou iets met zekerheid kan zeggen over de toekomstige koers van een financieel product.

The post Nog 2 dagen tot de Litecoin Halving; is dit het moment om in te kopen? appeared first on BLOX | Nieuws.